Dnes pre milovníkov osviežujúcich zákuskov. Šťavnatý rez so sviežou polevou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
230 g |
|
1 bal. |
|
125 g čerstvé zmäknuté |
|
100 ml teplá |
|
1 hrst (alebo kandizované ovocie) |
|
240 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
400 g |
|
3 PL (18 %) |
|
200 ml |
|
5-6 plátkov |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Poleva: | |
250-300 g |
|
3 PL (rozpustný nápoj alebo kiwi nápoj v prášku) |
|
5-6 PL studená |
|
2 ČL |
|
Okrem toho: | |
(alebo iné ovocie) |
|
Postup
-
1
Žĺtky s vanilínovým a kryštálovým cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme do penista.
-
2
Postupne po častiach pridávame teplú vodu (nie horúcu). Zašľaháme preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva a pokrájané cukríky. Nakoniec po častiach vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
-
3
Pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom, boky vymastíme maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
4
Plnka: Ovocie ošúpeme, nakrájame na malé kúsky. Tvaroh a kyslú smotanu mixérom premiešame a vlejeme smotanu na šľahanie. Plátky želatíny pripravíme podľa návodu, vmiešame do tvarohovej plnky a premiešame mixérom. Dáme na krátko do chladničky.
-
5
Vrch korpusu upravíme a prekrojíme ho na rovnaké polovice, odstránime papier na pečenie. Spodný korpus preložíme na podnos, potrieme marhuľovým džemom alebo iným podľa svojej chuti.
-
6
Na korpus rozotrieme plnku, uhladíme rozložíme pokrájané ovocie. Položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme. Zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.
-
7
Suroviny na polevu... Cukor práškový, nápoj v prášku, vodu a olej vymiešame do hladka.
-
8
Polevu nanesieme na vrch zákuska, uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme a krájame horúcim nožom. Po ochutnávke...
Dievčatá ďakujem krásne za príjemný komentár, ktorý potešil som rada za každú reakciu.. Pozdravujem