Lenkine dokonalé jogurtové lievance

lenkinakuchyna - bez fotkylenkinakuchyna, dnes 11:25

Snívali ste o dokonalých amerických lievancoch - mäkkých, nadýchaných, jednoducho ako z filmu? Tak toto je ten správny recept ;) - uložte si Zobraziť celý popisSnívali ste o dokonalých amerických lievancoch - mäkkých, nadýchaných, jednoducho ako z filmu? Tak toto je ten správny recept ;) - uložte si ho, zapíšte do svojho receptára - deti (a aj manžel) Vám zaň poďakujú! Dávkovanie je prispôsobené pre 4-člennú rodinu, pokiaľ je vás menej, znížte si ingrediencie na polovicu ;)
Zdroj: Greenku Recipes

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mokrá časť cesta:
2 ks
6 PL
1 bal.
6 PL
250 g (grécky)
120 ml
Suchá časť cesta:
380 g
2 bal. (2x12 g)
Voliteľné:
 (kúsky)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme mokrú časť cesta: Rozmiešame vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom.

  2. 2

    Pridáme olej, jogurt a mlieko a všetko dobre premiešame kým nebude cukor úplne rozpustený.

  3. 3

    V druhej miske si zmiešame všetky suroviny zo "suchej časti cesta"- t.j. múku a prášok do pečiva. Do tejto časti môžete prípadne použiť aj práškové príchute, ktoré sa pridávajú napríklad do proteínov - podľa chuti, prípadne pridať samotný proteín pre zdravšiu verziu.

  4. 4

    Postupujeme na zmiešanie suchej a mokrej časti: pomaly pridávame suchú zmes do mokrej - po každom pridaní poriadne premiešame. Keď máme vmiešanú celú suchú časť, uistíme sa, že zmes nemá hrudky. Pokiaľ je cesto dobre premiešané a bez hrudiek môžeme prisypať čokoládové kúsky (samozrejme nemusíme použiť).

  5. 5

    Následne cesto prelejeme do kuchárskeho zdobiaceho vrecka (pre lepšie manipulovanie). Na konci odstrihneme nie veľký, ale dostatočný otvor, aby ním prešli prípadne aj čokoládové kúsky.

  6. 6

    Pečieme: Pomocou vrecka na panvicu robíme "slimáčiky" - začneme stredom a cestom prejdeme po vonkajšom obvode - stačí raz, keďže cesto sa rýchlo zväčší. Pečieme na panvici na nižšom plameni, tak aby lievance boli dobre upečené nielen zvonku, ale aj zvnútra. To že sú upečené aj v strede spoznáte podľa vytvorenia bubliniek v strede cesta po okrajoch.

  7. 7

    Prajem Vašej rodine Dobrú chuť!

Diskusia k receptu