Tvarohový koláč s jahodami fotorecept
Rýchly, chutný tvarohový koláčik šťavnatý vďaka jahodám. Na prípravu použijeme hrnček s objemom 250 ml.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
1 bal. |
|
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
2 hrnček |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
500 g |
|
2 ks |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
1/3 ČL |
|
Navrch: | |
700 g |
|
Na vymazanie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
|
Na ozdobenie: | |
500 ml (33 %) |
|
2 bal. |
|
|
Postup
-
1
Plnka: Tvaroh, celé vajíčka a cukor spolu vymiešame. Plnku dáme do jednorazového vrecka, pomocou ktorého budeme plnku striekať na cesto.
-
2
Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme polovicu šálky oleja, polovicu šálky mlieka. Dobre premiešame, nakoniec pridáme múku s kakaom a práškom do pečiva. Šálka ma objem 250 ml.
-
3
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
-
4
Na cesto pomocou vrecka nastriekame tvarohovú plnku do tvaru mriežky. Navrch rozložíme nakrájané jahody.
-
5
Pečieme cca 25 minút na 170 °C.
-
6
Dokončenie: Vychladený koláč pokrájame na kocky a ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom a jahodami.
Diskusia k receptu