Punčový zákusok
Punčový zákusok

Falošný punčák fotorecept

mirka3003 - bez fotkymirka3003, dnes 14:40
Falošný punčák (fotorecept)
Foto: mirka3003
40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
3 ks
pol hrnčeka
1 bal.
1 bal.
1  necelý hrnček
štipka
Puding:
2 bal.
1 l
5-6 PL
50 g
Navrch:
1 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto: V miske si vymiešame tuhý sneh z troch bielkov so štipkou soli. V ďalšej miske zmiešame žĺtky s vanilkovým a kryštálovým cukrom (môže byť aj menej ako jeden hrnček). Postupne zamiešavame mlieko, olej a múku s práškom do pečiva. Na záver primiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Môžeme pridať aj ovocie (ja som pridala trošku čerešní a trošku jahôd). Upečieme pri 180 °C, kým nebude povrch hnedastý. Necháme vychladnúť.

    Falošný punčák (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne uvaríme punčový puding z dvoch balení podľa návodu na obale. Vmiešame doň aj trochu masla. Puding necháme trošku vychladnúť a potrieme vychladnutý koláč.

    Falošný punčák (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vychladený puding vylejeme punčovú polevu pripravenú podľa návodu na obale. Poleva je určená na nanášanie na cesto, na pudingu sa preto pekne nespráva a nedá sa rozotrieť, na chuti jej to ale neuberá.

    Falošný punčák (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutý koláčik nakrájame a podávame.

    Falošný punčák (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu