Falošný punčák fotorecept
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
3 ks |
|
pol hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 necelý hrnček |
|
štipka |
|
Puding: | |
2 bal. |
|
1 l |
|
5-6 PL |
|
50 g |
|
Navrch: | |
1 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: V miske si vymiešame tuhý sneh z troch bielkov so štipkou soli. V ďalšej miske zmiešame žĺtky s vanilkovým a kryštálovým cukrom (môže byť aj menej ako jeden hrnček). Postupne zamiešavame mlieko, olej a múku s práškom do pečiva. Na záver primiešame sneh z bielkov.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Môžeme pridať aj ovocie (ja som pridala trošku čerešní a trošku jahôd). Upečieme pri 180 °C, kým nebude povrch hnedastý. Necháme vychladnúť.
- 3
Následne uvaríme punčový puding z dvoch balení podľa návodu na obale. Vmiešame doň aj trochu masla. Puding necháme trošku vychladnúť a potrieme vychladnutý koláč.
- 4
Na vychladený puding vylejeme punčovú polevu pripravenú podľa návodu na obale. Poleva je určená na nanášanie na cesto, na pudingu sa preto pekne nespráva a nedá sa rozotrieť, na chuti jej to ale neuberá.
- 5
Vychladnutý koláčik nakrájame a podávame.
- 2
Diskusia k receptu