Olej repkový Raciol

0

  • Grilované rebierka

    Grilované rebierka

    Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich do alobalu a dáme do chladu odležať aspoň na hodinku. Potom ich vyberieme a necháme zohriať na izbovú teplotu.

  • Živánska na grile

    Živánska na grile

    Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.

  • Grilované krídelká a stehienka

    Grilované krídelká a stehienka

    Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.

  • Kačacie prsia na víne

    Kačacie prsia na víne

    Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, druhú polovicu na jemnom. Pridáme krupicu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré ručne spracujeme do...

  • Tekvicové šišky

    Tekvicové šišky

    Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime zrná a pečieme pri 180 stupňoch približne 50 minút. Šupu odstránime, dužinu rozmixujeme - pridáme pár lyžíc vody, aby...

  • Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

    Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

    Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr cibuľu, potom pridáme pór (trošku si odložíme na ozdobu). Cibuľu s pórom pražíme 3 - 5 minút na miernom ohni....

  • Medovo-horčicová marináda

    Medovo-horčicová marináda

    V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo kuracie mäso.

  • Zeleninový špíz so smotanovým dresingom

    Zeleninový špíz so smotanovým dresingom

    Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Striedavo ich napicháme na špajľu, potrieme olejom, ochutíme soľou a korením a grilujeme z každej strany na chrumkavo.

  • Bylinková marináda

    Bylinková marináda

    Všetky suroviny dobre premiešame a použijeme ako marinádu predovšetkým na hovädzie mäso a zeleninu.

  • Španielsky vtáčik

    Španielsky vtáčik

    Celé vajcia rozšľaháme, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, slaninu a a klobásu. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a pripravíme z vajíčok, cibuľky, slaniny a klobásy praženicu. Osolíme, okoreníme a na záver pridáme...

  • Zeleninová polievka s hráškom

    Zeleninová polievka s hráškom

    Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska a polovicu odložíme bokom.

  • Lievance s jahodami

    Lievance s jahodami

    Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme žĺtky, 1 PL lyžicu vanilkového cukru a na záver vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto ochutíme štipkou soli a pridáme lyžicu...

  • Hovädzie špízy so zelenou salsou

    Hovädzie špízy so zelenou salsou

    Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky. Špajdle namočíme do vody, aby sa pri grilovaní nespálili.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist