Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.
Suroviny
750 g čerstvá |
|
4 strúčiky |
|
1 ks (vňať) |
|
1 ks veľký |
|
1/6 ks čerstvá |
|
|
|
|
|
(alebo voda) |
|
|
|
domáca |
|
200 g (33 %) |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Na oleji orestujem narezanú vňať cibuľky, cesnak s troškou rasce. Podlejem domácim vývarom a pridám na menšie kocky narezaný očistený hlúbik z brokolice aj kocky z očisteného zemiaku. Osolím a nechám prevrieť.
- 2
Následne vkladám na menšie ružičky rozobratú celú veľkú hlávku brokolice a varím všetko do mäkka. Tyčovým mixérom uvarené rozmixujem všetko spolu. V prípapade potreby dolejem ešte trochu vývaru.
- 3
Prilejem šľahačkovú smotanu, za stáleho miešania chvíľu povarím. Dochutím. Nakoniec vmiešam do polievky lyžicu masla.
- 4
Na tanieri si pridáme navrch polievky kocky nasucho opečeného toustového chleba.
Tiež brokolicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu