Kuracie mäso dusené s mrkvou
Pripravené rýchlo a jednoducho.
Postup
-
1
Na malom množstve horúceho oleja orestujem na drobno narezanú cibuľku, potom nakrájané kuracie stehenné plátky bez kože.
- 2
Keď sa mäso zatiahne, pridám rascu, trošku mletej červenej papriky, osolím a podlejem kuracím vývarom. Prikryté pomaly chvíľu dusím do polomäkka. Občas premiešam.
- 3
Následne k mäsu pridám lyžicu masla a nakrájanú mrkvu, ochutím, okorením. Nechám chvíľku spolu dusiť.
- 4
Podľa potreby zahustím zátrepkou – múkou vymiešanou vo vode a miešam, varím všetko ešte cca 15 minút. Ak treba, ešte dochutím.
- 5
Príloha bola slovenská ryža.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu