Jemný jablkový koláč s orechmi
Tentokrát štrajkoval môj mobil...
Suroviny
2 ks väčšie |
|
1-2 KL (voliteľné) |
|
2 ks (veľkosť L) |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
80 g (mleté alebo jemne nasekané) |
|
200 g (14-16 %) |
|
100 ml |
|
150 g |
|
8 g |
|
Navrch koláča: | |
podľa chuti (domáci) |
|
(mleté alebo jemne nasekané) |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
domáca |
|
Postup
-
1
Najprv si nastrúham ošúpané jablká a odložím bokom. Kto chce, môže do jabĺk pridať škoricový cukor.
- 2
V miske vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Pridám postupne kyslú smotanu, olej, orechy, nastrúhané jablká a všetko pomalšie premiešam. Nakoniec primiešam múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 3
Cesto vylejem a vyrovnám na plechu 20x30 cm, ktorý som si vopred vymastila tukom a posypala strúhankou.
- 4
Vo vyhriatej rúre pečiem 20-25 minút. Kontrola špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
- 5
Upečený ochladený koláč natrieme domácim džemom posypeme orechmi alebo len posypeme práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu