Pôstny hrnčekový jablčník
Rýchle a jednoduché pečenie vhodné na obdobie pôstu.
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
štipka |
|
1 PL (alebo Granko) |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
2 PL (podľa potreby) |
|
1 pohár (7 dl) |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
domáca |
|
Postup
-
1
Jablkový kompót scedím. Šťavu nalejem do misky k ostatným surovinám a vymiešam metličkou jednoliate cesto. Môj kompót bol veľmi sladký, preto som do cesta pridala šťavu z citróna.
- 2
Hotové cesto vylejem na olejom vymastený a domácou strúhankou posypaný vyšší plech 20x35 cm. Navrch cesta rozložím kúsky jabĺk z kompótu šupkou dole, lebo moje jablká v kompóte boli aj so šupkou.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút. Skontrolujem špajľou a koláč nechám vychladnúť. Potom ho striedmo posypem práškovým cukrom.
- 2
Diskusia k receptu