Bublanina s čerstvými jahodami
Jahodovú bublaninu upiekla dcéra, lebo jej prišla na chuť. Ja som koláč odfotila a pridala s receptom na Varechu...
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (200 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1 ks väčšie |
|
1,5 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
Okrem toho: | |
10-15 ks čerstvé veľké |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
domáca |
|
Postup
-
1
Najprv si vymiešame v extra nádobe suché suroviny. V ďalšej miske metličkou prešľaháme celé vajce, primiešame olej a potom kyslé mlieko. Po častiach postupne pridávame sypké suroviny a vymiešame cesto.
- 2
Cesto vylejeme na vyšší plech 20x35 cm, ktorý si vopred natrieme olejom a posypeme domácou strúhankou.
- 3
Navrch cesta rozložíme očistené nakrájané čerstvé jahody. Veľkosť a množstvo jahôd je na vás. Dcéra svoju časť posypala jahodami striedmo a pre nás štedro, lebo my máme radi viac ovocia v koláči.
- 4
Vo vyhriatej rúre pečieme 20-25 minút. Kontrolujeme špajľou. Upečenú jahodovú bublaninu necháme vychladnúť.
- 5
Následne posypeme práškovým cukrom. Nakrájanú ochutnáme. Mňam, mňam, mňam... Dobrú chuť prajeme.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu