Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablková Margotka

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 18:51
Jablková Margotka
Foto: helena10

Jednoduchý hrnčekový recept na vláčny a voňavý koláč. S kopčekom šľahačky chutil fantasticky a všetkým.

20 minút
na 175 °C

Suroviny

Hrnčekové cesto:
1 hrnček (250 ml)
1 bal.
1 bal. (80 g)
2 ks
2/5 hrnčeka
štipka
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
Jablková zmes:
1 ks veľké
1 PL
1 ČL
1 KL
Navrch:
Na vymastenie a posypanie plechu:




Postup

  1. 1

    Čokoládu Margot nastrúham na veľkých očkách a odložím bokom. Môžete ju aj namrviť rukami. Veľké ošúpané jablko tiež na veľkých očkách nastrúham, dochutím, prikryté nechám stáť.

    Jablková Margotka - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrom a štipkou soli. Postupne jemne zašľahám olej a mlieko. Po častiach vmiešam múku s práškom do pečiva, ochutené jablko aj so šťavou a nakoniec nastrúhanú Margot čokoládu.

  3. 3

    Cesto vylejem na vyšší plech 20x30 cm vymastený tukom a posypaný strúhaným kokosom. Ak chcete mať koláč ešte vyšší, použite o niečo menší plech. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20 minút. Skontrolujem.

    Jablková Margotka - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí striedmo polejem čokoládovými polevami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu