Jednoduchý hrnčekový recept na vláčny a voňavý koláč. S kopčekom šľahačky chutil fantasticky a všetkým.
na 175 °C
Suroviny
Hrnčekové cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
1 bal. |
|
1 bal. (80 g) |
|
2 ks |
|
2/5 hrnčeka |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
Jablková zmes: | |
1 ks veľké |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 KL |
|
Navrch: | |
|
|
|
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Čokoládu Margot nastrúham na veľkých očkách a odložím bokom. Môžete ju aj namrviť rukami. Veľké ošúpané jablko tiež na veľkých očkách nastrúham, dochutím, prikryté nechám stáť.
-
2
Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrom a štipkou soli. Postupne jemne zašľahám olej a mlieko. Po častiach vmiešam múku s práškom do pečiva, ochutené jablko aj so šťavou a nakoniec nastrúhanú Margot čokoládu.
- 3
Cesto vylejem na vyšší plech 20x30 cm vymastený tukom a posypaný strúhaným kokosom. Ak chcete mať koláč ešte vyšší, použite o niečo menší plech. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20 minút. Skontrolujem.
- 4
Po vychladnutí striedmo polejem čokoládovými polevami. Dobrú chuť!
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu