Karfiolovo-cuketová polievka
Suroviny
| 350 g |
|
| 200 g uvarený |
|
| 3 ks stredná |
|
| 1/4 ks veľký |
|
| 1 ks malý |
|
| 1/4 ks |
|
| 2 ks menšie |
|
| (zelená časť) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| (domáca bez glutamanov) |
|
| 1 PL |
|
| čerstvá |
|
| čerstva |
|
Postup
-
1
Na malom množstve oleja orestujem na zelenej cibuľke rascu a očistenú na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Zalejem karfiolovým vývarom, pridám zemiaky, osolím a nechám variť.
- 2
Potom pridám ošúpanú a od jadierok očistenú nakrájanú cuketu. Za občasného miešania varím do polomäkka. Následne vlejem vopred namočené vločky. Miešam a varím. Podľa potreby ešte dochutím soľou, domácou vegetou.
- 3
Nakoniec pridám uvarený karfiol aj lyžicu masla na zjemnenie polievky. Nechám zovrieť. Na tanieri ozdobím nastrihanou čerstvou vňaťou.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu