Šľahačková mix ovocná bublanina
Likvidovala som zostatky potravín z chladničky a mali sme fajnový koláč.
na 190/170 °C
Suroviny
Cesto šľahačkové: | |
1 kelímok (200 ml) |
|
3 ks (veľkosť M) |
|
1 kelímok |
|
štipka |
|
1,5 kelímka |
|
0,5 kelímka |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
1 ks |
|
(so šupkou) |
|
bezkôstkové |
|
Poleva citrónová: | |
100 g |
|
1 PL horúca |
|
2 PL |
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľahám s cukrom a soľou. Ja som dala trošku menej cukru, lebo jablká z kompótu sú veľmi sladké. Prilejem smotanu na šľahanie a nakoniec postupne nasypem múku s práškom do pečiva.
- 2
Hotové cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 20 x 35 cm. Navrch cesta rozložím nahrubo nastrúhané ošúpané jablko, kocky scedených jabĺk so šupkou z kompótu a narezané bobule hrozna.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 190 stupňov pečiem 5 minút a po znížení teploty na 170 stupňov pečiem ešte cca 15 minút. Kontrolujem špajľou.
- 4
Upečený koláč som potom poliala redšou citrónovou polevou, ktorá dodala koláču sviežu kyslastú chuť.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu