Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou fotorecept
25 minút
na 185 °C
na 185 °C
Suroviny
| 200 g (Sabi) |
|
| 80 g (alebo trstinový) |
|
| 1 ks (veľkosť L) |
|
| štipka |
|
| 100 g (mix polohrubá s hrubou) |
|
| 1/2 KL väčšie |
|
| 1 ks |
|
| 1,5 ks (menšie z kompótu alebo čerstvé) |
|
| domáca |
|
| Olejová mrvenička: | |
| 2 PL |
|
| 2 PL (alebo trstinový) |
|
| 1,5 KL |
|
Postup
-
1
Na cesto vymiešam cukor, vajce, jogurt, štipku soli. Po častiach primiešam zmes múky a kypriaceho prášku. Hotovo. Cesto vylejem do okrúhlej formy s priemerom 21 cm. Dno som vystlala papierom.
- 2
Navrch cesta rozložím čerstvo nastrúhané ošúpané jablko a scedené hrušky z kompótu, ktoré som nakrájala nadrobno. Jablko bolo veľmi šťavnaté, tak som trochu šťavy vytlačila a pridala lyžicu jemnej strúhanky.
- 3
Ovocie posypem mrveničkou pripravenou z uvedených surovín.
- 4
V nahriatej rúre na 185 stupňov pečiem cca 25 minút – do suchej špajle. Riaďte sa svojou rúrou. Vychladím. Podľa želania sa môže vrch posypať práškovým cukrom.
Tiež jogurtový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu