Jogurtový koláč
Jogurtový koláč

Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 13:19
Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou (fotorecept)
Foto: helena10
25 minút
na 185 °C

Suroviny

200 g (Sabi)
80 g (alebo trstinový)
1 ks (veľkosť L)
štipka
100 g (mix polohrubá s hrubou)
1/2 KL väčšie
1 ks
1,5 ks (menšie z kompótu alebo čerstvé)
 domáca
Olejová mrvenička:
2 PL
2 PL (alebo trstinový)
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Na cesto vymiešam cukor, vajce, jogurt, štipku soli. Po častiach primiešam zmes múky a kypriaceho prášku. Hotovo. Cesto vylejem do okrúhlej formy s priemerom 21 cm. Dno som vystlala papierom.

  2. 2

    Navrch cesta rozložím čerstvo nastrúhané ošúpané jablko a scedené hrušky z kompótu, ktoré som nakrájala nadrobno. Jablko bolo veľmi šťavnaté, tak som trochu šťavy vytlačila a pridala lyžicu jemnej strúhanky.

  3. 3

    Ovocie posypem mrveničkou pripravenou z uvedených surovín.

    Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V nahriatej rúre na 185 stupňov pečiem cca 25 minút – do suchej špajle. Riaďte sa svojou rúrou. Vychladím. Podľa želania sa môže vrch posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

farbuska
Jednoduché, rýchle a uskutočniteľné - ako storené pre moje cukrárske schopnosti. Vďaka za tento recept.
1x haji