Recepty, kde je med
Rýchy banánový kokteil
Ozajstný špeciál na pracovné dni. Stačí len všetko spolu zmixovať a môžete si to aj naliať...
Vianočná kapustnica z lesa
Vianoce sú moje najobľúbenejšie sviatky a ja chcem, aby bolo i jedlo výnimočné. Aj kapustnica....
Čokoládová torta
Ak je torta vyrobena z kvalitnej horkej cokolady, je neodolatelnou tmavou delikatesou. :)
Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme
nasucho na...
Losos s čínskou zeleninou
Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je...
Jablkový koláč s írskou whisky
Cukor, tuk a vajce rozmiešame, pridáme múku a vytvoríme hladké cesto. Vyvaľkáme ho a...
Hrušky zapečené so syrom
Hrušky umyjeme, rozkrojíme na polovice a jadrovník vykrojíme. Zospodu ešte skrojíme, aby vo forme...
Kuracie prsia na mede
Kuracie prsia si nakrájame na kocky alebo strogano, osolíme, okoreníme (podľa chuti) a pridáme sójovú...
Štefanská hus
Husacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrojíme ich, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Jablká...
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, pridáme med a miešame, aby veľmi neskaramelizoval...
Kačacie prsia s gaštanmi a brusnicovou omáčkou
Kačacie prsia okoreníme, osolíme, potrieme medom a opečieme na panvici z obidvoch strán asi 10...
Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe
Viedenské knedle: Rožky pokrájame na malé kocky, pridáme vajcia, olej, múku, mlieko, ...
Trdelník plnený krémom z vlašských orechov
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo...
Medový krémovník
Na dosku preosejeme muku s cukrom a so sodou. uprostred urobime jamku, do ktorej rozklepneme...
Jablkové taštičky
Jablkovo-škoricová vôňa a chuť tohto múčnika je ideálna pre jesenné a zimné večery. Robím ho vždy,...
Crepes so slivkami a jogurtom
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Zdravé raňajky
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné,...
Medovníčky
Recept na tieto medovníčky som získala od "ozajstnej" medovníkarky - medovníčky sú hneď mäkké a vydržia tak...
Diviačie mäso na víne s medom
Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...
Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...
Pečené hrušky s orechami
Tento recept mám od svojej babičky. Keď mala na zimu uskladnené hrušky, tak ho robila...
Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...
Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom
Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha. sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....
Mrkvový šalát s hrozienkami
Do misky nastrúhame nahrubo mrkvu a jablko. Do nastrúhanej masy pridáme ostatné suroviny.
Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....
Veľkonočná bábovka
Do misy preosejeme múku a pridáme droždie, soľ, práškový cukor, strúhanú kôru z citróna,...
Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....
Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená
živá...
Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená
živá...
Mätové kurča
V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....
Ananásový šalát s reďkovkou
Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...
Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať.
Med,...
Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Rýchy banánový kokteil
Ozajstný špeciál na pracovné dni. Stačí len všetko spolu zmixovať a môžete si to aj naliať...

Vianočná kapustnica z lesa
Vianoce sú moje najobľúbenejšie sviatky a ja chcem, aby bolo i jedlo výnimočné. Aj kapustnica....

Čokoládová torta
Ak je torta vyrobena z kvalitnej horkej cokolady, je neodolatelnou tmavou delikatesou. :)

Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na...

Losos s čínskou zeleninou
Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je...

Jablkový koláč s írskou whisky
Cukor, tuk a vajce rozmiešame, pridáme múku a vytvoríme hladké cesto. Vyvaľkáme ho a...

Hrušky zapečené so syrom
Hrušky umyjeme, rozkrojíme na polovice a jadrovník vykrojíme. Zospodu ešte skrojíme, aby vo forme...

Kuracie prsia na mede
Kuracie prsia si nakrájame na kocky alebo strogano, osolíme, okoreníme (podľa chuti) a pridáme sójovú...

Štefanská hus
Husacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrojíme ich, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Jablká...

Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, pridáme med a miešame, aby veľmi neskaramelizoval...

Kačacie prsia s gaštanmi a brusnicovou omáčkou
Kačacie prsia okoreníme, osolíme, potrieme medom a opečieme na panvici z obidvoch strán asi 10...

Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe
Viedenské knedle: Rožky pokrájame na malé kocky, pridáme vajcia, olej, múku, mlieko, ...

Trdelník plnený krémom z vlašských orechov
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo...

Medový krémovník
Na dosku preosejeme muku s cukrom a so sodou. uprostred urobime jamku, do ktorej rozklepneme...

Jablkové taštičky
Jablkovo-škoricová vôňa a chuť tohto múčnika je ideálna pre jesenné a zimné večery. Robím ho vždy,...

Crepes so slivkami a jogurtom
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

Zdravé raňajky
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné,...

Medovníčky
Recept na tieto medovníčky som získala od "ozajstnej" medovníkarky - medovníčky sú hneď mäkké a vydržia tak...

Diviačie mäso na víne s medom
Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...

Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...

Pečené hrušky s orechami
Tento recept mám od svojej babičky. Keď mala na zimu uskladnené hrušky, tak ho robila...

Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...

Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom
Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha. sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....

Mrkvový šalát s hrozienkami
Do misky nastrúhame nahrubo mrkvu a jablko. Do nastrúhanej masy pridáme ostatné suroviny.

Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....

Veľkonočná bábovka
Do misy preosejeme múku a pridáme droždie, soľ, práškový cukor, strúhanú kôru z citróna,...

Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....

Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Mätové kurča
V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....

Ananásový šalát s reďkovkou
Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.