Recepty, kde je med
Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....
Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená
živá...
Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená
živá...
Mätové kurča
V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....
Ananásový šalát s reďkovkou
Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...
Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať.
Med,...
Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom
Jahňacie kotlety nasolíme,
okoreníme, pokvapkáme
limetovou šťavou,
medom, polejeme
koňakom, pridáme
sezam, jemne premiešame
a dáme odležať...
Šalát s grilovaným hermelínom
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...
Sladké penne
Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...
Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....
Makaróny na ázijský spôsob
Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...
Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou
Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...
Jahodová polievka
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií
Camouflage a Flowers v Bratislave
Medový pstruh
Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...
Grilovaný losos so zázvorom
V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a...
Šťavnaté kúsky
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k...
Grilované kuracie krídla s rozmarínom
Do hlbšej misy si nasypeme celé grilovacie korenie. Pridáme toľko oleja, aby vznikla redšia kaša....
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance.
Zohrejeme olej, ku ktorému
pridáme med a miešame,
aby sa príliš neskaramelizoval...
Oplátkové rezy – griláž
Med s vodou a cukrom skaramelizujeme,
pridáme
zomleté orechy, vanilku
a ešte povaríme. Potom primiešame
postrúhaný perník
(nemusí byť)...
Pečené buchty
Z vlažného mlieka, trošky
cukru a droždia urobíme
kvások, ktorý necháme
podkysnúť.
Mrkvový šalát
Očistenú mrkvu nastrúhame. Citrónovú šťavu, med a trochu soli zmiešame s mrkvou. Šalát odložíme...
Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....
Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...
Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...
Mätové kurča
V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....
Ananásový šalát s reďkovkou
Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...
Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...
Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom
Jahňacie kotlety nasolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou, medom, polejeme koňakom, pridáme sezam, jemne premiešame a dáme odležať...
Šalát s grilovaným hermelínom
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...
Sladké penne
Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...
Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....
Makaróny na ázijský spôsob
Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...
Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou
Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...
Jahodová polievka
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave
Medový pstruh
Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...
Grilovaný losos so zázvorom
V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a...
Šťavnaté kúsky
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k...
Grilované kuracie krídla s rozmarínom
Do hlbšej misy si nasypeme celé grilovacie korenie. Pridáme toľko oleja, aby vznikla redšia kaša....
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, ku ktorému pridáme med a miešame, aby sa príliš neskaramelizoval...
Oplátkové rezy – griláž
Med s vodou a cukrom skaramelizujeme, pridáme zomleté orechy, vanilku a ešte povaríme. Potom primiešame postrúhaný perník (nemusí byť)...
Pečené buchty
Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.
Mrkvový šalát
Očistenú mrkvu nastrúhame. Citrónovú šťavu, med a trochu soli zmiešame s mrkvou. Šalát odložíme...