Foto: egreska
Postup
-
1
Spravíme si kysnute cesto vymiesením všetkych surovín.Ja ho robím v pekarničke.Cesto musí byt mäkké a nelepive, tak ak treba ešte dolejte vodu alebo pridajte muku.Nechame ho hodinu kysnut.Cibulu si nakrajame na kolieska alebo pasiky a na troške oleja restujeme .Asi v polovici pridame med a zamiešame .Ked bude cibula hotova (tmava a mäkka) ,odstavime.
- 2
Pripravíme si dresing,1/2 kelímka kyslej smotany vymiešame s pizza korením a cesnakom (podla chuti),ak je moc hustý rozriedime troškou mlieka.2 stručiky cesnaku pretlačime alebo nakrajame na drobno a zmiešame s trochou oleja.Ked nam cesto vykyslo naolejovanymi rukami roztiahneme na plech (z tohto cesta urobite dve menšie pizze alebo jednu tenkú na cely plech) .Natrieme cesnakovým olejom,posypeme syrom,cibulou a navrch naukladame platky slaninky.
- 3
Pečieme v horucej rure na 220 st asi 10 min.Na tanieri dochutíme dresingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu