Pizza so slaninkou a skaramelizovanou cibuľou

egreska - fotkaegreska, 12. apríla 2010
Pizza so slaninkou a skaramelizovanou cibuľou
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
250 g
1 PL
1/2 čl
1 čl
150 ml
1/3
2-3
1 čl
2 strúčiky
Dresing:




Postup

  1. 1

    Spravíme si kysnute cesto vymiesením všetkych surovín.Ja ho robím v pekarničke.Cesto musí byt mäkké a nelepive, tak ak treba ešte dolejte vodu alebo pridajte muku.Nechame ho hodinu kysnut.Cibulu si nakrajame na kolieska alebo pasiky a na troške oleja restujeme .Asi v polovici pridame med a zamiešame .Ked bude cibula hotova (tmava a mäkka) ,odstavime.

  2. 2

    Pripravíme si dresing,1/2 kelímka kyslej smotany vymiešame s pizza korením a cesnakom (podla chuti),ak je moc hustý rozriedime troškou mlieka.2 stručiky cesnaku pretlačime alebo nakrajame na drobno a zmiešame s trochou oleja.Ked nam cesto vykyslo naolejovanymi rukami roztiahneme na plech (z tohto cesta urobite dve menšie pizze alebo jednu tenkú na cely plech) .Natrieme cesnakovým olejom,posypeme syrom,cibulou a navrch naukladame platky slaninky.

  3. 3

    Pečieme v horucej rure na 220 st asi 10 min.Na tanieri dochutíme dresingom.

Diskusia k receptu

jerica
ešte že sa dá pripomenúť výborný recept od @egreska , robila som keď boli u nás vnuci , je vynikajúca len tak sa tak za ňou zaprášilo a bola fuč.:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia