Krémový cheesecake s jogurtom
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 20. mája 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 20. mája 2010
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Piškóty podrvíme valčekom v menšom vrecku na drobné kúsky. Zmiešame ich so strúhanými orechmi a medom. Vzniknutou tuhšou hmotou (základ koláčikov) vystelieme dno menšej okrúhlej formičky.
- 2
Na syrovú hmotu vymiešame krémový syr s citrónovou šťavou, kôrou a medom. Primiešame jogurt. Náplň navrstvíme na základ koláčika a spolu s ovocím necháme v chladničke vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím.
- 3
Náš tip: Namiesto piškót môžeme použiť aj akékoľvek neplnené sušienky. Ak na prípravu použijeme tvaroh, dôkladne ho musíme pretrieť cez jemné sito alebo rozmixovať na jemno spolu s jogurtom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Náplň som dávala svoju overenú tvaroh, šľahačka, cukor a trochu želatíny.
Skúste aj Vy a napíšte svoj názor, či som ja náhodou neurobila niekde chybu.