Citrónové kačacie stehná

Agáta Ihnátová
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 7. mája 2010
Citrónové kačacie stehná
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks
3 PL
1 a 1/2 čl
1 čl
1 čl
1-2 PL
1 hlavička
2 ks
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme, prelejeme cez sito a zvaríme na sirup. Kačacie stehná osolíme, posypeme čiernym korením a kožou nadol ich pomaly pečieme v oleji 12 minút. Potom mäso obrátime a ďalej pečieme 10 minút.

  2. 2

    Počas celého pečenia stehná potierame sirupovou marinádou. Strúčiky cesnaku ošúpeme a rozpolíme, pór očistíme, umyjeme a šikmo nakrájame na 2 cm kúsky. Cesnak a mandle 10 minút pomaly orestujeme na masle, pridáme pór a podávame ku kačacím stehnám.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Pri úprave hydiny nie je nikdy dosť inšpirácií. Vyskúšajte jednoduchú marinádu – zmiešajte rovnaké množstvo sójovej omáčky, oleja a tekutého medu. Počas pečenia kačky alebo kuraťa marinádu rozrieďte vodou a mäso potierajte.

Diskusia k receptu

enge149
omáčku vyskúšam,niektoré čísnke reštaurácie majú v ponuke"chrumkavá kačica a pečené celé zemiaky"je to super...
okerol23
Agáta Ihnátová, šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach---Podobné niečo aj s tými istými chybami tu už bolo. Chce mi niekto povedať, že toto jedlo sa dá urobiť za taký krátky čas???? Píšte predsa reálne a nie somariny, lebo niekto si fakt bude myslieť, že za tých biednych 22 minút to má hotové. Tu je originál text:
Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme, prelejeme cez sito a zvaríme na sirup. Kačacie stehná osolíme, posypeme čiernym korením a kožou nadol ich pomaly pečieme v oleji 12 minút. Potom mäso obrátime a ďalej pečieme 10 minút.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia