Citrónové kačacie stehná
Agáta Ihnátová
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 7. mája 2010
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 7. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme, prelejeme cez sito a zvaríme na sirup. Kačacie stehná osolíme, posypeme čiernym korením a kožou nadol ich pomaly pečieme v oleji 12 minút. Potom mäso obrátime a ďalej pečieme 10 minút.
- 2
Počas celého pečenia stehná potierame sirupovou marinádou. Strúčiky cesnaku ošúpeme a rozpolíme, pór očistíme, umyjeme a šikmo nakrájame na 2 cm kúsky. Cesnak a mandle 10 minút pomaly orestujeme na masle, pridáme pór a podávame ku kačacím stehnám.
- 3
NÁŠ TIP: Pri úprave hydiny nie je nikdy dosť inšpirácií. Vyskúšajte jednoduchú marinádu – zmiešajte rovnaké množstvo sójovej omáčky, oleja a tekutého medu. Počas pečenia kačky alebo kuraťa marinádu rozrieďte vodou a mäso potierajte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme, prelejeme cez sito a zvaríme na sirup. Kačacie stehná osolíme, posypeme čiernym korením a kožou nadol ich pomaly pečieme v oleji 12 minút. Potom mäso obrátime a ďalej pečieme 10 minút.