Foto: amalocka
Bruschetta alebo chlebík/bageta s rajčinkami je jednoduchá na prípravu a skvelá ako snack na večeru alebo na raňajky. Každý má svoj obľúbený recept, toto Zobraziť celý popisBruschetta alebo chlebík/bageta s rajčinkami je jednoduchá na prípravu a skvelá ako snack na večeru alebo na raňajky. Každý má svoj obľúbený recept, toto je ten môj. Dobrú chuť :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov (môžete použiť aj režim "gril"). Bagetky (ja používam celozrnné, ale použite kľudne také, aké chutia vám alebo aj chlebík, či zemličky) prekrojíme napoly a natrieme maslom/margarínom, v ktorom sme roztlačili cesnak. Posypeme nasekanou čerstvou alebo sušenou bazalkou. Dáme zapiecť do trúby, až kým nie sú bagetky upečené a na krajoch zlaté.
- 2
Zatiaľ si umyjeme a rozpolíme, príp. rozštvrtíme cherry paradajky, v miske ich zmiešame s balzamikovým octom, medom a olivovým olejom (dávkujeme podľa chuti, kto má rád viac sladké, dá viac medu, kto kyselkavé viac balzamica). Ak je pre vás balzamikový ocot príliš aromatický, môžete nahradiť aj šťavou z citróna.
- 3
Pripravenú paradajkovú zmes navrstvíme na predpečené bagetky, prikryjeme plátkami syra a dáme zapiecť, kým sa syr neroztopí. Hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toto je zase niečo iné,môžem vyskúšať.Určite bude chutiť.