Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom

nelajsia - fotkanelajsia, 7. mája 2010

Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku.Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je slabo horká.

2-3
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  strúčiky
4  vetvičky
1 ks
1 ks
2  ks
50 g
100  g
dressing:
100  ml
1 čajová lyžička
3 lyžice
1 čajová lyžička




Postup

  1. 1

    Očistíme cesnak, nasekáme ho aj s rozmarínovými vetvičkami. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky. Do kuracieho mäska urobíme zárez a napolníme cesnakom a rozmarínom. Osolíme, pokoreníme a opečieme na 2 lyžiciach olivového oleja 12 min. , pričom neustále obraciame mäso.

  2. 2

    na dressing zmiešame jogurt, horčicu, 1 lyživu olivového oleja, balsamico a med, pridáme soľ a korenie

  3. 3

    Trevisano namočíme na pár minút do vlažnej vody, aby sa vyplavili horké látky. Vysusíme ho, a poukladáme na taniere.Filety nakrájame na tenké plátky. Mäso, orechy a cibuľové krúžky so zvyšným rozmarínom rozdelíme na šalát. Polejeme dressingom.

Diskusia k receptu

evas13
Nóóó zdá sa že je to bašta a vyskúšam to
marlen
krík rozmarínu, čo mám na terase práve dokvitol, takže môžem sa púšťať do rozmarínových rozmarov. paradoxne - najviac mi chýbajú tie vlašské orechy... takže som sa rozhodol pre píniové a možno budú k čakanke z talianska aj štýlovejšie:)))), čo mysliš@nelajsia ?
nelajsia
marlen,,,, štýlovejšie to bude určite, píniové oriešky milujem a často robievam bazalkové pesto. Pošlem Ti tie vlašské? Náš dedo má na záhradke niekoľko stromov a tak máme BIO orechy... orechy sú dobré na "mozog" vraj preto majú aj taký tvar(teda tie vlašské)...:-))))
marlen
@nelajsia , tvoja ponuka ma milo prekvapila, potešila a chúťky narobila - len neviem ako zrealizovať - ak vymyslíš spôsob, a dedo sa nebude hnevať, prečo nie. my máme tiež orech, len orechy má ako kamene -tvrdé, malé a nerozbitné takže slúži iba ako tieň.....
nelajsia
Dedove sú fajn, pretože ich rozbíja on, netuším, či sú veľmi tvrdé, ale minule sa mi pošťastilo pár roztlct - slo to....:-)))
Poslem do Ba po synovi,,,,to by šlo? Či nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia