Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku.Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je slabo horká.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 strúčiky |
|
4 vetvičky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
50 g |
|
100 g |
|
dressing: | |
100 ml |
|
1 čajová lyžička |
|
3 lyžice |
|
1 čajová lyžička |
|
|
Postup
-
1
Očistíme cesnak, nasekáme ho aj s rozmarínovými vetvičkami. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky. Do kuracieho mäska urobíme zárez a napolníme cesnakom a rozmarínom. Osolíme, pokoreníme a opečieme na 2 lyžiciach olivového oleja 12 min. , pričom neustále obraciame mäso.
- 2
na dressing zmiešame jogurt, horčicu, 1 lyživu olivového oleja, balsamico a med, pridáme soľ a korenie
- 3
Trevisano namočíme na pár minút do vlažnej vody, aby sa vyplavili horké látky. Vysusíme ho, a poukladáme na taniere.Filety nakrájame na tenké plátky. Mäso, orechy a cibuľové krúžky so zvyšným rozmarínom rozdelíme na šalát. Polejeme dressingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Poslem do Ba po synovi,,,,to by šlo? Či nie?