Foto: jody
alebo len snaha o malé ozvláštnenie inak bežného receptu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tak zo dve vajíčka vyšľaháme s troškou oleja, pridáme za malú lyžičku prášku do pečiva, lyžicu medu, na hrot noža kurkumy, štipku soli a pár kvapiek citrónovej šťavy. Potom pridávame striedavo mlieko a múku a vymiešame na hladké riedke cestíčko. Upečieme trošku hrubšie palacinky.
- 2
Do rajničky dáme do tretiny studenej vody, vanilkový cukor a tak poldeci citrónovej šťavy. Do tohoto nakrájame dve väčšie jabĺčka na drobné kocky (aj so šupkou). Pridáme lyžicu medu, posypeme škoricou, prihodíme zo tri klinčeky a uvaríme do mäkka. Vodu vyvaríme do sirupu. Ak jú jablká prikyslé, dáme ešte za kopcovú lyžicu cukru.
- 3
Upečené palacinky natrieme domácim džemom z čiernych ríbezlí a servírujeme s jablkovým sósom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/palacinky-jablkom-medom/7380-po...