Encián so špargľou a brusnicovým chutney

Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 28. mája 2010
Encián so špargľou a brusnicovým chutney
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks
1 zväzok
2 ks
100 g
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Encián ogrilujeme z obidvoch strán, kým sa nenaduje. Špargľu povaríme vo vriacej vode, ale len chvíľku, aby bola dobre chrumkavá a nie prevarená.

  2. 2

    Čatní je omáčka s konzistenciou džemu buď pikantná, alebo sladkokyslá. Čerstvé brusnice na troche oleja chvíľu popražíme s nakrájanou čili papričkou, potom pridáme trošku červeného vína, javorový sirup, med a trošku mletej škorice. Všetko trošku povaríme, kým zmes nedostane džemovú konzistenciu.

Diskusia k receptu

bozulka
Pan šefkuchár Tima varí krásne a určite výborne a zdravo...ďakujem.
vegecan
mozem sa opytat co k tomu chuti najlepsie ako priloha?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
ja som mala v reštike ako prílohu varené zemiaky, ale v ponuke boli aj opekané. Bolo to vynikajúce. Práve hľadám ako sa to robí a zajtra urobím. Len brusnicový džem nemám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia