Encián so špargľou a brusnicovým chutney
Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 28. mája 2010
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 28. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Encián ogrilujeme z obidvoch strán, kým sa nenaduje. Špargľu povaríme vo vriacej vode, ale len chvíľku, aby bola dobre chrumkavá a nie prevarená.
- 2
Čatní je omáčka s konzistenciou džemu buď pikantná, alebo sladkokyslá. Čerstvé brusnice na troche oleja chvíľu popražíme s nakrájanou čili papričkou, potom pridáme trošku červeného vína, javorový sirup, med a trošku mletej škorice. Všetko trošku povaríme, kým zmes nedostane džemovú konzistenciu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu