Foto: matus113
Skutočne lahodná hovädzinka
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si musíme prešpíkovať mäso sušenými slivkami a to tak, že si po celej ploche mäsa urobíme dierky, ktoré naplníme slivkami. Prešpíkované mäso zo všetkých strán osolíme a dáme ho orestovať na masle. Orestované mäso podlejeme 1 dl vývaru a dáme dusiť do kuchty.
- 2
Na omáčku k mäsu potrebujeme kúsok masla, zbytok vývaru, zostatok sušených sliviek, nastrúhanú citrónovú kôru, trocha mletej škorice, 4-5 klinčekov, pol lyžice medu, 2 lyžice slivkového lekváru. Omáčku necháme zovrieť. Podlejeme ju vínom, ochutíme citrónovou šťavou a pridáme rozdrvené chilli.
- 3
Omáčku varíme až dokedy nebudú slivky úplne rozvarené a konzistencia hustá. Hovädzie mäso taktiež podlejeme vínom a dusíme v kuchte až kým nebude mäso mäkké. Varíme ho asi 2 a pol hodiny. Potom ho nakrájame na jemné plátky. Podávame s pripravenou omáčkou a opekanými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
slivky + med + slivkový lekvár + bujón hovädzí + citrónová šťava + citrónová kôra +škorica + klinčeky + chilly/i paprika + víno