Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob fotorecept
Neviem či je to správna čína, ale mne to veľmi dnes pochutilo. A je to z dostupných surovín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 balík |
|
cca 15 ks |
|
|
|
165 ml |
|
1 ks |
|
Marináda: | |
1 PL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
2 KL |
|
2 strúčky |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
dľa chuti |
|
Postup
-
1
Z ingrediencií si vymiešame marinádu. Umyté, odblanené prsia nakrájame na rezance a zmiešame s marinádou. Necháme odležať aspoň 2 hod. najlepšie v chlade. Môžeme si to pripraviť aj deň vopred. Pre využitie času si nakrájame mandle na plátky a opražíme ich na suchej teflonovej panvici.
-
2
Na panvicu dáme trochu oleja na ktorom orestujeme 1 strednú cibuľu do sklovita a pridáme namarinované mäso, ktoré orestujeme do mäkka. Nakoniec pridáme kokosové mlieko a prevaríme do zhustnutia. Na druhej panvici si na troške oleja orestujeme zeleninovú zmes, ktorú trošku zakvapneme sójovou omáčkou tak, aby zostala chrumkavá. Túto zmes potom zmiešame s mäsovou zmesou.
-
3
Nakoniec posypeme opraženými mandľami. Ako príloha bola ryža. VERZIA č.2. jedlo môžeme podávať aj bez prílohy tak, že mäso nezmiešame so zeleninou, ale každú časť podávame zvlášť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
inac som citala, ze mas zaujem kupit rimsky hrniec, ak mozem poradit a budes mat moznost vyberu medzi obycajnym a glazurovanym, rozhodni sa len pre ten hlineny. Preferujem ho za cely cas nad vsetkymi novymi upravami, ktore vymysleli (a par ich aj vlastnim) a zelam z neho dobre jedla! Verim, ze bude u teba patrit medzi oblubene kuchynske vybavenie- sudim podla toho ake mas dobre recepty tu doteraz.