Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob fotorecept
Foto: tinca
Neviem či je to správna čína, ale mne to veľmi dnes pochutilo. A je to z dostupných surovín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 balík |
|
cca 15 ks |
|
|
|
165 ml |
|
1 ks |
|
Marináda: | |
1 PL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
2 KL |
|
2 strúčky |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
dľa chuti |
|
Postup
-
1
Z ingrediencií si vymiešame marinádu. Umyté, odblanené prsia nakrájame na rezance a zmiešame s marinádou. Necháme odležať aspoň 2 hod. najlepšie v chlade. Môžeme si to pripraviť aj deň vopred. Pre využitie času si nakrájame mandle na plátky a opražíme ich na suchej teflonovej panvici.
-
2
Na panvicu dáme trochu oleja na ktorom orestujeme 1 strednú cibuľu do sklovita a pridáme namarinované mäso, ktoré orestujeme do mäkka. Nakoniec pridáme kokosové mlieko a prevaríme do zhustnutia. Na druhej panvici si na troške oleja orestujeme zeleninovú zmes, ktorú trošku zakvapneme sójovou omáčkou tak, aby zostala chrumkavá. Túto zmes potom zmiešame s mäsovou zmesou.
-
3
Nakoniec posypeme opraženými mandľami. Ako príloha bola ryža. VERZIA č.2. jedlo môžeme podávať aj bez prílohy tak, že mäso nezmiešame so zeleninou, ale každú časť podávame zvlášť.
inac som citala, ze mas zaujem kupit rimsky hrniec, ak mozem poradit a budes mat moznost vyberu medzi obycajnym a glazurovanym, rozhodni sa len pre ten hlineny. Preferujem ho za cely cas nad vsetkymi novymi upravami, ktore vymysleli (a par ich aj vlastnim) a zelam z neho dobre jedla! Verim, ze bude u teba patrit medzi oblubene kuchynske vybavenie- sudim podla toho ake mas dobre recepty tu doteraz.