Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob fotorecept

tinca - fotkatinca, 30. mája 2010
Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob (fotorecept)
Foto: tinca

Neviem či je to správna čína, ale mne to veľmi dnes pochutilo. A je to z dostupných surovín.

3-4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 balík
cca 15 ks
165 ml
1 ks
Marináda:
1 PL
2 KL
2 KL
2 KL
1/2 KL
1/2 KL
2 KL
2 strúčky
1 KL
1 KL
dľa chuti




Postup

  1. 1

    Z ingrediencií si vymiešame marinádu. Umyté, odblanené prsia nakrájame na rezance a zmiešame s marinádou. Necháme odležať aspoň 2 hod. najlepšie v chlade. Môžeme si to pripraviť aj deň vopred. Pre využitie času si nakrájame mandle na plátky a opražíme ich na suchej teflonovej panvici.

    Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme trochu oleja na ktorom orestujeme 1 strednú cibuľu do sklovita a pridáme namarinované mäso, ktoré orestujeme do mäkka. Nakoniec pridáme kokosové mlieko a prevaríme do zhustnutia. Na druhej panvici si na troške oleja orestujeme zeleninovú zmes, ktorú trošku zakvapneme sójovou omáčkou tak, aby zostala chrumkavá. Túto zmes potom zmiešame s mäsovou zmesou.

    Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec posypeme opraženými mandľami. Ako príloha bola ryža. VERZIA č.2. jedlo môžeme podávať aj bez prílohy tak, že mäso nezmiešame so zeleninou, ale každú časť podávame zvlášť.

    Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

babidka
@tinca , s tym sa netrap ci je to "prava" alebo "lava" cina . hlavne ze to bolo dobre a ze ti to chutilo :-) a vyzera to tiez dobre :-)
honestka
Tinca, keby som bola pozvana, tak na tej prekrasnej vysivke Richelieu by mi pochutil aj len cisty pohar vody...
tinca
@honestka moja vlastná práca, mám toho plnú skriňu nielen richelieu aj iné, kedysi som veľa vyšívala,teraz je toho času pomenej snáď neskôr, keď budem už oddychovať.
zdezda
:-) fíha, peknučko upravené, určite chutné, áno, ja by som si pochutnala aj bez ryže na tejto dobrote, tuším si si vymenila foto, tinca, alebo sa mýlim?
honestka
Tinca, tak to ti gratulujem k sikovnosti aj po tejto stranke, Krasa! aj ja som par veci robila ale neviem, ci az take precizne...
inac som citala, ze mas zaujem kupit rimsky hrniec, ak mozem poradit a budes mat moznost vyberu medzi obycajnym a glazurovanym, rozhodni sa len pre ten hlineny. Preferujem ho za cely cas nad vsetkymi novymi upravami, ktore vymysleli (a par ich aj vlastnim) a zelam z neho dobre jedla! Verim, ze bude u teba patrit medzi oblubene kuchynske vybavenie- sudim podla toho ake mas dobre recepty tu doteraz.
tinca
@honestka ďakujem ti, áno chcem len hlinený,ale len 3 L, lebo ja som sama a to stačí aj keby som varila pre viacerých. Ozval sa mi jeden varecháč aj mi poslal fotku krabice, len som PN tak až potom ho budem hľadať. V Tescu mali len 6 l a 4 l a ten menší bol o 13 eur drahší /nelogické?/. Díky aj za pochvalu jedla bolo to chuťove výborné aj tá zeleninka zn. Findus nemá chybu a majú viac druhov na čínu podľa zloženia si môžeš vybrať.
evanaaa
Tinca, na tom tanieri to vyzerá pekne a aj chutne! A myslím, že všetky spomenuté varianty. A tá výšivka...! Krása. Závidím, kto to dokáže, ( aj tebe), je to precízna robota a iste dá aj zabrať. Na také niečo treba trpezlivosť, tú ja už nemám, aj keď som kedysi háčkovala, štrikovala a šila, vyšívanie mi nešlo. A tú zeleninku si kúpim do zásoby.
tinca
@evanaaa je to piplačka, ale ja pri tom relaxujem, len toho času keby bolo viac. Šiť neviem /hoci ocino bol známy a prvotriedny krajčír, mal módny salón/ ostatné viem všetko čo aj ty. Pliesť som prestala,lebo už sa to moc nenosí. Tú zeleninku vrele doporučujem aj samotná na pare je perfektná, v zložení si pozri akú máš predstavu a taký druh si kúp. Ja ich striedam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia