Keďže som tu neobjavila veľmi veľa receptov pre maškrtníkov, jeden pridávam:) (z knihy Ursuly Summovej :)..)

25-30
porcií
30 minút
príprava
10-15 minút
na 160 °C

Suroviny

100  g
150  g
1  lyžička
125  g
125  g
ľubovolne
ľubovolne




Postup

  1. 1

    Vločky trošku posekáme, pridáme múku. Spravíme jamku a pridáme maslo. Ja ho väčšinou strúham na struháku, lepšie spracuje a neostanú vám tam kúsky masla. Pridáme med, prášok a mandle so semiačkami.

  2. 2

    Cesto rýchlo spracujeme, predsa len med s cestom robí svoje. Z cesta spravíme valček ( priemer nie je dôležitý, v knihe je 4 cm) odkrajujeme koliečka asi 1 cm hrubé. (opäť záleží na kuchárke:) )

  3. 3

    Dáme do rúry:) Najlepšie chutia vychladené :) (a tak deň odstáte, len ich treba do niečoho zabaliť, nenechať ich voľné uschnúť:)) Dobrúú chuť:)

Diskusia k receptu

evusik
aj ja robím podobné a aj keď sú to keksíky ktoré vydržia dlho u nás nemajú šancu, ale aspoň sa utešujem že sú zdravšie ako tie kupované. Tvoj recept určite vyskúšam :-)
honestka
katuliennka: aj ja ich vyskusam, lebo mam rada piect veci s vlockami. Skusila si niekedy vlocky aj nasucho opiect na panvici? dostanu taku zvlastnu orieskovu velmi dobru chut...
hanina
Podobne robievam koláčiky s ovsených vločiek. Sú na vareche.
stefani11
Ja mám podobný recept ale namiesto ovsenných vločiek dávam pšeničné klíčky,recept bude niekde na vareche.Sú také domáce.
zdezda
:-) Katuliennka, Katka, ako medík sladká:-), určite vyskúšam tento recept, ale ako píše honestka, tiež vločky najprv nasucho osmahnem, je to supišné :-)
mariaklara
Receptík si ukladám, určite vyskúšam, mám rada všetko v čom sú vločky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia