Foto: katuliennka
Keďže som tu neobjavila veľmi veľa receptov pre maškrtníkov, jeden pridávam:) (z knihy Ursuly Summovej :)..)
25-30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Vločky trošku posekáme, pridáme múku. Spravíme jamku a pridáme maslo. Ja ho väčšinou strúham na struháku, lepšie spracuje a neostanú vám tam kúsky masla. Pridáme med, prášok a mandle so semiačkami.
- 2
Cesto rýchlo spracujeme, predsa len med s cestom robí svoje. Z cesta spravíme valček ( priemer nie je dôležitý, v knihe je 4 cm) odkrajujeme koliečka asi 1 cm hrubé. (opäť záleží na kuchárke:) )
- 3
Dáme do rúry:) Najlepšie chutia vychladené :) (a tak deň odstáte, len ich treba do niečoho zabaliť, nenechať ich voľné uschnúť:)) Dobrúú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu