Šťavelový prívarok

piglin - fotkapiglin, 28. apríla 2010
Šťavelový prívarok
Foto: piglin

..spomienka na moje detstvo... keď som dnes objavila šťavel na trhu, neodolala som...

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
60 dg
2 PL
7 dl
1 PL
1 KL
1 strúčik
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme cibuľku pokrájanú na kocky, pridáme pokrájané šťavelové listy a pražíme asi minútu. Poprášime múkou, prilejeme mlieko, pridáme med. Posolíme, okoreníme a privedieme do varu. Varíme asi 2 minúty.

  2. 2

    Servírujeme s volským okom, prípadne posypeme ešte pažítkou.

Diskusia k receptu

bambulka51
piglin,zaujímavé.Ja si šťavelové lístky trhávam u nás pod horou,ešte som ich nevidela,Ty ich pravdepod. kupuješ supermarkete.môže to byť chutné,hlavne stým medom,vyskúšam.
piglin
ja som ich dnes kupila na trhu...ale uz aj nasi maju na zahrade.
monzy
Poznám, dobrá papina s volským okom. Šťaveľ už rastie vo veľkom, aspoň u nás...
oblizprst
Ja to poznám ako omáčku zo šóšky. Ak je príliš kyslá, treba trošku pocukriť a jedávame to so stratenými vajcami alebo volským okom. Mňam...
prisi19
Pripomenula si detstvo nemali sme to radi ale teraz veľmi mi to chutí ešte raz vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia