Šťavelový prívarok

piglin - fotkapiglin, 28. apríla 2010
Šťavelový prívarok
Foto: piglin

..spomienka na moje detstvo... keď som dnes objavila šťavel na trhu, neodolala som...

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
60 dg
2 PL
7 dl
1 PL
1 KL
1 strúčik
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme cibuľku pokrájanú na kocky, pridáme pokrájané šťavelové listy a pražíme asi minútu. Poprášime múkou, prilejeme mlieko, pridáme med. Posolíme, okoreníme a privedieme do varu. Varíme asi 2 minúty.

  2. 2

    Servírujeme s volským okom, prípadne posypeme ešte pažítkou.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
piglin,zaujímavé.Ja si šťavelové lístky trhávam u nás pod horou,ešte som ich nevidela,Ty ich pravdepod. kupuješ supermarkete.môže to byť chutné,hlavne stým medom,vyskúšam.
Ja to poznám ako omáčku zo šóšky. Ak je príliš kyslá, treba trošku pocukriť a jedávame to so stratenými vajcami alebo volským okom. Mňam...

Pridaj komentár k receptu: