Hroznová torta

varticek - fotkavarticek, 6. mája 2010
6
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

75 g
100 g
2 balíčky
2 ks
100 g
100 g
1 ČL
3 PL
500 g
1 PL
400 ml
2 balíčky
50 g




Postup

  1. 1

    Zmäknutý tuk premiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, oba druhy múky s práškom do pečiva a mlieko. Cesto vložíme do guľatej formy, ktorú sme vymastili tukom a vysypali múkou. V predohriatej rúre upečieme do ružova.

  2. 2

    Hrozno umyjeme, jednotlivé guličky rozpolíme a vyberieme jadierka, alebo rovno kúpime bezjadierkové. V kastróliku rozpustíme v troške vody med, vsypeme hrozno a chvíľočku povaríme. Ihneď schladíme a asi tretinu rozdelíme na vychladnutý korpus.

  3. 3

    Šľahačkovú smotanu ušľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom. Šľahačku nanesieme na korpus a husto poukladáme zvyšným hroznom. Tortu vychladíme a pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami.

Diskusia k receptu

marlen
všetko dobré, ešte aj kombinovaná múka, a mne by ten stužovač nebol treba, lebo by som šľahačku vyšľahal pred servírovaním, takže by nestihla "spadnúť", iba ak aj so mnou:))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia