Gratinovaný banán v slaninke

tinca - fotkatinca, 16. mája 2010
Gratinovaný banán v slaninke
Foto: tinca

Tento recept mám dávnejšie, ale dnes som ho robila prvýkrát. Keďže je nedeľa, tak som si dopriala luxusnejšie raňajky. A poviem vám je to Zobraziť celý popisTento recept mám dávnejšie, ale dnes som ho robila prvýkrát. Keďže je nedeľa, tak som si dopriala luxusnejšie raňajky. A poviem vám je to naozaj mňamka.

4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
15 dkg
12 plátkov
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Banány so žltou šupkou, ale tvrdé, neprezreté ošúpeme a každý prekrojíme po dĺžke napoly a to v strede. Syr nakrájame na plátky na šírku banánov. Na jednu polovicu každého banána poukladáme syr a zakryjeme ho druhou polovicou.

  2. 2

    Naplnené bynány na oboch koncoch a v strede obalíme do pásikov anglickej slaninky, pokvapkáme medom a olejom. V pekáčiku ich nakoniec zagrilujeme odhadom 10-15 minút.

  3. 3

    Podávame s bagetkou. Dobrú chuť. Jedlo sa hodí na raňajky, alebo aj ako predjedlo.

Diskusia k receptu

hrusticka76
..priznám sa,že si vôbec neviem predstaviť ako to môže chutiť..ale zaujímavá kombinácia:))..
alexdidi
môže to chutiť výborne...vyskúšam...mám totiž jeden recept s tepelne upravovaným banánom a je báječný...pridám na Varechu...
tinca
P.S. to na tanieri nie je tuk, ale med.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia