Tigrie krevety na grile
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 21. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z chrbta a osolíme. Dáme na horúci olej a z každej strany kratučko opečieme na grile (krevety môžeme dochutiť aj cesnakom a čili).
- 2
Listový šalát umyjeme a natrháme na malé kúsky, pridáme kôpor, pažítku a petržlenovú vňať, jemne pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme korením a cesnakom. Šalát uložíme do stredu taniera. Poukladáme naň krevety. Omáčku spravíme tak, že víno a med necháme variť, kým sa polovica nevyredukuje.
- 3
Odstavíme hrniec z ohňa, pridáme maslo a za stáleho miešania ho rozpustíme mimo ohňa. Osolíme a pred podávaním dáme do omáčky nejemno nasekaný kôpor.
- 4
Náš tip na víno k tomuto pokrmu: Rulandské šedé, 2007 výber z hrozna, Janoušek, Víno má zlatožltú farbu, sviežu citrusovú arómu, ktorú strieda medovosť, chlebovinka a vôňa tropického ovocia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu