Tigrie krevety na grile

Patrik Lednár
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 21. mája 2010
Tigrie krevety na grile
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
50 g
1 ks
10 g
5 g
20 g
5 g
100 g
100 g
40 g




Postup

  1. 1

    Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z chrbta a osolíme. Dáme na horúci olej a z každej strany kratučko opečieme na grile (krevety môžeme dochutiť aj cesnakom a čili).

  2. 2

    Listový šalát umyjeme a natrháme na malé kúsky, pridáme kôpor, pažítku a petržlenovú vňať, jemne pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme korením a cesnakom. Šalát uložíme do stredu taniera. Poukladáme naň krevety. Omáčku spravíme tak, že víno a med necháme variť, kým sa polovica nevyredukuje.

  3. 3

    Odstavíme hrniec z ohňa, pridáme maslo a za stáleho miešania ho rozpustíme mimo ohňa. Osolíme a pred podávaním dáme do omáčky nejemno nasekaný kôpor.

  4. 4

    Náš tip na víno k tomuto pokrmu: Rulandské šedé, 2007 výber z hrozna, Janoušek, Víno má zlatožltú farbu, sviežu citrusovú arómu, ktorú strieda medovosť, chlebovinka a vôňa tropického ovocia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia