Bagety s púpavovým medom a pšeničnými vločkami

subas - bez fotkysubas, 22. apríla 2010

Tento recept je vlastný, overený a výborný, treba mať však príslušenstvo na pečenie bagiet a určitú zručnosť pri príprave bagiet.

4
porcie
2:20 minút
tepelná úprava

Suroviny

175 ml
30 g
12 g
200 g
50 g
1/2 KL
25 g




Postup

  1. 1

    Suroviny vložíme do nádoby v poradí: vlažná voda, púpavový med, droždie. Potom pridáme obe múky s nakoniec soľ. Zvolíme program na prípravu bagiet.

  2. 2

    Po zaznení signálu treba cesto vybrať z pekárne a rozdeliť na 4 rovnaké časti. Ručne vytvarujeme bagety, najprv vypracujeme 4 rovnaké bochníčky, potom cesto prekladáme tak, aby sme prekryli stále 1/3 cesta, takto postupujeme 3x a necháme krátko podkysnúť.

  3. 3

    Bagety vložíme do podstavca na prípravu bagiet. Potreme vodou a posypeme pšeničnými klíčkami a pečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia