Foto: honestka
Robim ich k roznym šalátom, su vyborne ako priloha k syrom- ci oblozenym misiam, aj k jedlam, ktore su tak narychlo robene ako minutky Zobraziť celý popisRobim ich k roznym šalátom, su vyborne ako priloha k syrom- ci oblozenym misiam, aj k jedlam, ktore su tak narychlo robene ako minutky a ziadaju si nejaku dobru prilohu. Tu ich svetovo volame "BUNS".
porcií
príprava
Suroviny
Kvasok: | |
1 sačok |
|
1/2 šálky |
|
2 lyžice |
|
1/2 šálky |
|
Cesto: | |
1,5 šálky |
|
1,5 šálky |
|
2 lyžičky |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
|
|
1 šálka |
|
na posypanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ako obvykle si pripravime kvasok. Do mixera dame vsetky potrebne zložky OKREM ORECHOV, prilejeme kvasok a vymiesime vlacne cesto, ktore sa nam viacej nelepi ani na ruky ani na misku. Tu si podla potreby mozete doliat viacej vody, ak su muky velmi suche. Prelozime na dosku a este rucne miesime aspon 5 minut. Nechame kysnut 2 hodiny. Ked je cesto podkysnute teraz k nemu zamiesime nasekane orechy a znova nechame kysnut dalsie 2-3 hodiny. Ja ich v tomto procese necham rada kysnut pomaly az do rana na chladnejsom mieste, lebo rozlozenie glutenu (lepku) v celozrnnej muke trva ovela dlhsie ako v bielej muke.
-
2
Potom cesto dam na dosku, rozdelim na 12-16 kusov a urobim žemlicky. Tieto dam na plech, (namiesto peciaceho papiera pouzivam SILPAT) necham podkysnut aspon 30 minut, natriem vodou, naviac posypem lanovymi, alebo sezamovymi semiackami, posypem troka hladkou mukou a sup do rury. Ja peciem v mojej plynovej rure 15-25 minut.
- 3
Taketo buchticky si mozete tak isto urobit so zlozenim roznych byliniek (napr. rozmarin, bazalka), tak isto sa mozu pridat posekane olivy, proste rozne kombinacie pracuju fajnove a naviac sa daju krasne zmrazit, takze su poruke stale. Nikdy ich vsak nezohrievam v mikrovlnke, ale v rure a plech pokvapkam vodou, za par minut su akoby cerstvo upecene.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
@honestka žemličky sú výborné.
ja tiez ohrievam v rure , ale niekedy v nudzi pomoze aj to , ked si na panvicu dam papier na pecenie a pecivo si pokladiem na ten papier a pomaly nezakryte ohrievam .nie je sice take chrumkave ako z rury ale je to ovela lepsie ako z mikrovlnky...
Sovka- my tiez nevieme zit bez polievok a dokinca mavame jeden den len polievky a salat- take odlahacenie...
cheers, pozdravujem vsetky sikulky!
občas do žemličiek pridávam najemno narezanú červenú papriku.
Musi vsak kysnut na chladnejsom mieste- v tom je asi ten trik!
Dakujem za pozornost pozdravujem!
sylviasvoradova@centrum.sk
Inak tie žemličkyvyzerajú krásne!!
@honestka výborný recept, krásne foto a keďže mám všetko čo potrebujem už aj idem zamiesiť a zajtra upečiem.
Zdar pri peceni, ja som ich robila vcera pre kamaratku na party.
su tam recepty aj videa a tato p. Lura Calder vari originalane francuzske recepty. pomerne velmi jednoduche aj co sa tyka ingredience. mozno za ti nieco z toho hodi aj urobit, alebo naviac dostanes taku ideu co vlastne prava francuzka strava obsahuje pretoze dnes sa aj oni menia a zo sytych kremovych omacok robia jednoduchsie aj lahsie a modernejsie upravy. daj mi vediet, ci sa ti to hodi, ak ano, pozriem aj nieco ine pre teba.
hned som na túú stánku išla... recepty vyzerajú velmi dobre a zaujíímavo... niektoré aj mám.. a netreba dalšie stránky... táto ma zaujala... a mám aj jednu moju oblúbenú stránku (síce tam nie sú recepty z fran. kuchyne) allrecipes.com
a ešte jeden z mojich naj receptv je tiež odtialto: allrecipes.com
/Recipe/Chocolate-Mint-Candies-Cookies/Detail.aspx nemožem si pomocť... som velmi na keksy... :))