Foto: nelajsia
Babinka vymyslela pre vnúčatá.... aj keď sú už dospelé, veľmi zachutila všetkým
10
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
15 minút
na 155 °C
na 155 °C
Postup
-
1
Suroviny zmiesime na cesto, necháme odpočívať aj 24 hodín a viac...ako na medovníčky.
- 2
Vyvaľkáme na kruh(cca. 0,5cm), dáme do vymastenej tortovej formy, upečieme 4 pláty. Pláty pred pečením popicháme ihlicou, aby sa nevyduli na ceste bubliny.
- 3
Po upečení plníme lekvárom - ríbezľovým a varenou vanilkovou plnkou. Ozdobíme. Najlepšia je na druhý deň, keď krásne zmäkne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu