Jarný šalát s jogurtom

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 20. mája 2010
Jarný šalát s jogurtom
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií

Suroviny

250 g
125 g
8 ks
100 g
80 g
80 g
125 g
200 g
100 g
150 g
30 g
500 g
40 g




Postup

  1. 1

    Jogurt zmiešame s majonézou, majoránom, horčicou, medom a pokrájanou jarnou cibuľkou. Syr nakrájame na rezančeky a vajcia na väčšie kocky. Do jogurtu primiešame syr, uvarenú fazuľu, papriku na rezančeky a vajcia.

  2. 2

    Dochutíme soľou, korením, pridáme klíčky a reďkovky a necháme v chladničke odležať. Na panvici na rozpálenom oleji dochrumkava opražíme krajce tmavého chleba.

  3. 3

    Potrieme cesnakom, posolíme a navŕšime šalátikom.

  4. 4

    Náš tip: Môžeme pridať nakrájanú slaninu alebo rozbíf.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia