Foto: avanka
Hebučký, mäkkulinký, rozplývajúci sa na jazyku...čo k tomu viac dodať? Treba skúsiť
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si hladké kysnuté cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť. Rozdelíme na 3 časti, vyvaľkáme do elipsovitého tvaru a necháme ešte chvíľku podkysnúť.
-
2
Pripravíme si plnku. Do vriaceho mlieka vysypeme cukor, orechy a uvaríme. Do vychladnutého vmiešame piškóty a med.
-
3
Na elipsy nanesieme plnku, konce zahneme, aby nevytekala a po celej dĺžke štipkaním uzatvoríme. Na doske ešte rozvaľkáme ručne, aby boli dlhšie a spoje sa uzavreli. Spletieme pletenec, potrieme vajíčkom, ozdobíme orechami a po asi 30 minútovom kysnutí na plechu upečieme do zlatista
Diskusia k receptu