Recepty, kde je mäso
Kuracie stehná à la Znojmo
Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...
Cuketové lasagne
V tomto recepte nahrádzam lasagne cuketami, najlepšie je využiť ešte mladé cuketky...
Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré
hravo zvládne každý.
Zemiaky na paprike s kuracinou
Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)!...
Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...
Zapekaná kapusta
Doma to jedlo volám koložvárska kapusta aj keď som si vedomý toho, že to nie je správne. Skrátka
som chcel jedlo ponášajúce sa na koložvársku a nejaký rýchly a efektívny postup prípravy....
Risotto so sterilizovanými hubami podľa mňa
O tom, že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské, čo sa týka
chuti, v ničom nezaostáva....
Kapustová polievka so scirankou k MDŽ
Tradícia štedrovečernej kapustnice v prvý deň vianočných sviatkov je na Slovensku neodškriepiteľná. Dokonca povýšená nad
zákon. Ale prečo by si našinec nemohol na polievke z kyslej kapusty pochutiť aj v priebehu roka....
Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...
Domáca pečená sekaná s luxusnou omáčkou
Názov som nevymyslel ja, pochádza z pôvodného receptu, ktorý som našiel na internete, len...
Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím...
Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské,
ktoré podobne...
Bezlepkový slaný vrkoč
Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť....
Pečené mleté mäso
Recept som našla na YT a je podľa Romana Paulusa. Nelíši sa od sekanej, len...
Bolognese (Bolonská omáčka)
Asi najvydarenejšie aké som robil...
A recept napíšem aj s množstvom
surovín, aby som vedel aj...
Mäsom plnený kapustový list na hubách
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia,
korenie a soľ. Kapustové...
Zeleninová miLiliová polievočka mojej vnučky
Polievka je „grunt“, platilo to u našincov po meči i po praslici. Snažil som sa a podnes snažím, ideu základu polievok, vštepiť aj
do dušičiek mojich vnúčeniec....
Šošovicové cestoviny s fazuľovým lečom a mäsom
Recept, po ktorom siahnem, keď neviem, čo by som na rýchlo urobila.
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Španielska ryža s mletým mäsom
Veľmi chutné a nenáročné jedlo podobné rizotu, ktoré sa môže podávať ako príloha alebo samostatný chod....
Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom
Tentoraz niečo ľahšie, aj keď vyprážané. Čítal som a dokonca aj použil niekoľko druhov...
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
Hamburger s batatovými hranolkami
Do mletého mäsa pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a vytvarujeme mäso do okrúhlej placky...
Gemerské guľky trochu inak
Tieto gemerské guľky sú
ľahko stráviteľné a
chuťovo výrazne a to
preto, lebo si mäsové
výrobky...
Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s
prepáčedním,...
Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne,
ako môj otec...
Perkelt s kuracími budzogánikmi na zelenine
Výraz „kuracie budzogániky“ som odkopíroval od mojich Čvorgľov „Bľižňakoch“, krátko
na to kedy sa „vy-odkopali” z...
Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...
Tofu sviečková na smotane
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový...
Maminčino kuře
Ne já se opravdu nezbláznil. Nejdříve babiččina bramboračka a teď maminčino kuře. Tak tohle opravdu...
Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a
salsy, ktorú podľa potreby hravo...
Lasagne z panvice
Lasagne pripravené na panvici vám určite ušetria čas a aj robotu, avšak chuť ostane zaručene rovnaká....
Kuracie stehná à la Znojmo
Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...
Cuketové lasagne
V tomto recepte nahrádzam lasagne cuketami, najlepšie je využiť ešte mladé cuketky...
Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.
Zemiaky na paprike s kuracinou
Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)!...
Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...
Zapekaná kapusta
Doma to jedlo volám koložvárska kapusta aj keď som si vedomý toho, že to nie je správne. Skrátka som chcel jedlo ponášajúce sa na koložvársku a nejaký rýchly a efektívny postup prípravy....
Risotto so sterilizovanými hubami podľa mňa
O tom, že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské, čo sa týka chuti, v ničom nezaostáva....
Kapustová polievka so scirankou k MDŽ
Tradícia štedrovečernej kapustnice v prvý deň vianočných sviatkov je na Slovensku neodškriepiteľná. Dokonca povýšená nad zákon. Ale prečo by si našinec nemohol na polievke z kyslej kapusty pochutiť aj v priebehu roka....
Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...
Domáca pečená sekaná s luxusnou omáčkou
Názov som nevymyslel ja, pochádza z pôvodného receptu, ktorý som našiel na internete, len...
Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím...
Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...
Bezlepkový slaný vrkoč
Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť....
Pečené mleté mäso
Recept som našla na YT a je podľa Romana Paulusa. Nelíši sa od sekanej, len...
Bolognese (Bolonská omáčka)
Asi najvydarenejšie aké som robil... A recept napíšem aj s množstvom surovín, aby som vedel aj...
Mäsom plnený kapustový list na hubách
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...
Zeleninová miLiliová polievočka mojej vnučky
Polievka je „grunt“, platilo to u našincov po meči i po praslici. Snažil som sa a podnes snažím, ideu základu polievok, vštepiť aj do dušičiek mojich vnúčeniec....
Šošovicové cestoviny s fazuľovým lečom a mäsom
Recept, po ktorom siahnem, keď neviem, čo by som na rýchlo urobila.
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Španielska ryža s mletým mäsom
Veľmi chutné a nenáročné jedlo podobné rizotu, ktoré sa môže podávať ako príloha alebo samostatný chod....
Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom
Tentoraz niečo ľahšie, aj keď vyprážané. Čítal som a dokonca aj použil niekoľko druhov...
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
Hamburger s batatovými hranolkami
Do mletého mäsa pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a vytvarujeme mäso do okrúhlej placky...
Gemerské guľky trochu inak
Tieto gemerské guľky sú ľahko stráviteľné a chuťovo výrazne a to preto, lebo si mäsové výrobky...
Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...
Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec...
Perkelt s kuracími budzogánikmi na zelenine
Výraz „kuracie budzogániky“ som odkopíroval od mojich Čvorgľov „Bľižňakoch“, krátko na to kedy sa „vy-odkopali” z...
Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...
Tofu sviečková na smotane
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový...
Maminčino kuře
Ne já se opravdu nezbláznil. Nejdříve babiččina bramboračka a teď maminčino kuře. Tak tohle opravdu...
Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo...
Lasagne z panvice
Lasagne pripravené na panvici vám určite ušetria čas a aj robotu, avšak chuť ostane zaručene rovnaká....