Španielska ryža s mletým mäsom

janeg - fotkajaneg, 4. augusta 2020
Španielska ryža s mletým mäsom
Foto: janeg

Veľmi chutné a nenáročné jedlo podobné rizotu, ktoré sa môže podávať ako príloha alebo samostatný chod.
Zdroj: pinterest

6
porcií
5 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
1 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
3 PL
185 g
1 plechovka
470 ml
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriky nakrájame na malé kocky, cibuľu a cesnak na drobno. V hrnci na troche oleja opečieme mäso, kým už nebude ružové, potom pridáme zeleninu a opekáme, kým nie je cibuľa mäkká. Pridáme koreniny, pretlak a dobre premiešame.

  2. 2

    Pridáme rajčiny, ryžu a všetko zalejeme vývarom. Privedieme k varu, stlmíme a za občasného miešania varíme, kým ryža nezmäkne. Podľa potreby ešte dochutíme. Môžeme podávať posypané syrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto veru vyskúšam, mám trocha mletého zvyšné a to vylepšené rizoto bude zajtra na obed :-). Ďakujem za recept.
@frezia68 (6.8.2020 11:04)

Ďakujem za krásnu fotku a spätnú väzbu, vyzerá veľmi chutne, som rada, že chutilo :)