Čevapčiči podľa Bogara fotorecept
Foto: bogar
Chutný a rýchly recept :)
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Pripravíme si mleté mäso, ja som mala bravčové.
-
2
K mäsu primiešame všetky prísady, aj toto korenie, ktoré som skúsila a vypálilo to mega super...
-
3
Rukou vymiesenú rukou zmes necháme odpočinúť aspoň pol hod nech sa spoja chute ....
-
4
Dáme si rozohriať na panvicu trochu oleja a vytvarujeme rukami rolky ako sú na obrázku, aby sa zmes nelepila, ruky si máčajte do vody...
-
5
Opekáme z oboch strán aspoň 1-2 minúty ako na obrázku.
-
6
Opražené čevapčiči preložíme na plech a dáme do rúry na 15 minút na funkciu gril. Ak takú rúru nemáte, nastavte najvyššiu teplotu a kontrolujte si ich do zhnednutia. Tak ako je na foto. Podávame s kašou alebo zemiačikmi na masle a s horčicovou cibuľkou, alebo hlávkovým šalátom. Každému podľa chuti... Dobrú chuť.
Diskusia k receptu