Šošovicové cestoviny s fazuľovým lečom a mäsom

janeg - fotkajaneg, 7. septembra 2020
Šošovicové cestoviny s fazuľovým lečom a mäsom
Foto: janeg

Recept, po ktorom siahnem, keď neviem, čo by som na rýchlo urobila.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g mleté
1 hrnček
1  pohár (3 dcl)
1 PL
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ak nemáme zavárané/kupované fazuľové lečo, pripravíme si čerstvé (hoci to potom značne predĺži a sťaží celý proces :D). Fazuľu (ja používam malú bielu, ale každému podľa chuti) uvaríme v osolenej vode. Papriku, rajčiny a cibuľu nakrájame na kúsky. Cibuľu na oleji opražíme a pridáme papriku, krátko podusíme a potom primiešame rajčiny. Keď je zelenina mäkká, primiešame fazuľu, osolíme, okoreníme a odstavíme. Takéto lečo podávame len čerstvé.

  2. 2

    Uvaríme si cestovinu. Pred scedením si odložíme trochu vody bokom na omáčku.

  3. 3

    Na oleji si opečieme mleté mäso (ja zvyčajne používam morčacie) a ochutíme. Keď je mäso takmer hotové, pridáme kečup, lečo, vodu z cestovín a nakoniec aj cestoviny. Dobre premiešame, krátko necháme prejsť varom a podávame. Vrch môžeme posypať strúhaným syrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@hannes (7.9.2020 18:31)

šošovica do receptu nejde, cestoviny sú vyrobené zo šošovice :)
1x haji
@hannes (7.9.2020 18:31)

Nič sa nestalo :) Cestoviny sú teraz už vyrábané z rôznych strukovín, hrachu, šošovice čí cíceru a je to vhodná alternatíva pre ľudí, ktorí nemôžu lepok, vegánov alebo jednoducho pri zdravom životnom štýle :)
1x evanaaa
V recepte akosi postrádam, kedy a koľko čočky do jedla pridať. Kombinácia čočky a fazule, neviem, v živote by mi to nenapadlo. Skúsim to v menšom dávkovaní, ale podľa mojej mienky, je menej často viac...