Zemiaky na paprike s kuracinou fotorecept
Foto: sracz
Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)! A veruže máte pravdu! Zobraziť celý popisAk dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)! A veruže máte pravdu! Len aby som bol jedinečne svojský, či osobitý, tak som ho pripravil s kuracím mäsom, z dvoch druhov paprík i zemiakov a prizdobil ušetrenými lístkami ružičkového kelu. Klasika je klasika, ale aj so zelenou petržlenovou a zelerovou vňaťou má svoju lahodnú chuť. Každý z nás je strojcom svojho šťastia a pánom svojich chutí!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6-8 ks (bez kostí a kože) |
|
3-4 PL |
|
400-500 ml červená a žltá (pokrájaná) |
|
3-4 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
400-500 ml (lístočky) |
|
240-250 ml (pokrájaný) |
|
400-500 ml zelená a oranžová |
|
2-3 PL (Mild Moroccan Harissa) |
|
1 200-1 500 g (typ A a C (D), Yellow & Russet) |
|
podľa potreby (alebo voda) |
|
240-250 ml petržlenová a zelerová (pokrájaná) |
|
|
Postup
-
1
Na začiatku som vložil strúčiky cesnaku do teplej vody, umyl, očistil a pokrájal čerstvé papriky, kuracie mäso na väčšie kúsky, zelerové stonky na „C-čka“, cibuľu a zemiaky („dielo“ nezahusťujem múkou, preto dávam 1/3 zemiakov „rozvarného typu“, ktoré šťavu zahustia).
-
2
Kúsky kuraciny som 5-7 minút opiekol na horúcom oleji a po ich vybratí na pomocnú tácňu,
-
3
vo výpeku do sklovita orestoval pokrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom.
-
4
Hrniec som odstavil zo ohrevu a vsypal doň koreniny (soľ 2 KL, čerstvo mleté čierne korenie ČL, korenie na kuracie mäso 2 KL a PL mletej sladkej papriky).
-
5
Hneď po premiešaní som hrniec vrátil na ohrev a vložil lístočky ružičkového kelu, pokrájané stonky zeleru a kúsky paprík.
-
6
Po zmiešaní som pridal aj pološtipľavý marocký „Harissa“ krém.
-
7
Po dvoch-troch minútach dusenia som do hrnca vložil pokrájané zemiaky (tie biele sú tzv. „pečiarky“).
-
8
„Kompletne“ zalial horúcim kuracím vývarom (ale pokojne by svoju funkciu splnila aj voda).
-
9
Po 10 minútach už boli zemiaky dostatočne mäkké, preto som k nim pridal aj opečené kúsky kuracieho mäsa. Teraz už stačilo iba 5-7 minút a
-
10
podával som zemiakový „flanc“ posypaný pokrájanými lístkami petržlenovej a zelerovej vňate.
Diskusia k receptu