Zemiaky na paprike s kuracinou fotorecept

sracz - fotkasracz, 16. apríla 2021
Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept)
Foto: sracz

Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)! A veruže máte pravdu! Len aby som bol jedinečne svojský, či osobitý, tak som ho pripravil s kuracím mäsom, z dvoch druhov paprík i zemiakov a prizdobil ušetrenými lístkami ružičkového kelu. Klasika je klasika, ale aj so zelenou petržlenovou a zelerovou vňaťou má svoju lahodnú chuť. Každý z nás je strojcom svojho šťastia a pánom svojich chutí!

4-6
porcie
30 minút
príprava
33-44 minút
tepelná úprava

Suroviny

6-8 ks (bez kostí a kože)
3-4 PL
400-500 ml červená a žltá (pokrájaná)
3-4 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
400-500 ml (lístočky)
240-250 ml (pokrájaný)
400-500 ml zelená a oranžová
2-3 PL (Mild Moroccan Harissa)
1 200-1 500 g (typ A a C (D), Yellow & Russet)
podľa potreby (alebo voda)
240-250 ml petržlenová a zelerová (pokrájaná)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na začiatku som vložil strúčiky cesnaku do teplej vody, umyl, očistil a pokrájal čerstvé papriky, kuracie mäso na väčšie kúsky, zelerové stonky na „C-čka“, cibuľu a zemiaky („dielo“ nezahusťujem múkou, preto dávam 1/3 zemiakov „rozvarného typu“, ktoré šťavu zahustia).

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kúsky kuraciny som 5-7 minút opiekol na horúcom oleji a po ich vybratí na pomocnú tácňu,

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vo výpeku do sklovita orestoval pokrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom.

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrniec som odstavil zo ohrevu a vsypal doň koreniny (soľ 2 KL, čerstvo mleté čierne korenie ČL, korenie na kuracie mäso 2 KL a PL mletej sladkej papriky).

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hneď po premiešaní som hrniec vrátil na ohrev a vložil lístočky ružičkového kelu, pokrájané stonky zeleru a kúsky paprík.

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po zmiešaní som pridal aj pološtipľavý marocký „Harissa“ krém.

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po dvoch-troch minútach dusenia som do hrnca vložil pokrájané zemiaky (tie biele sú tzv. „pečiarky“).

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    „Kompletne“ zalial horúcim kuracím vývarom (ale pokojne by svoju funkciu splnila aj voda).

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po 10 minútach už boli zemiaky dostatočne mäkké, preto som k nim pridal aj opečené kúsky kuracieho mäsa. Teraz už stačilo iba 5-7 minút a

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    podával som zemiakový „flanc“ posypaný pokrájanými lístkami petržlenovej a zelerovej vňate.

    Zemiaky na paprike s kuracinou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

kvakac
Vyzerá moc lákavo s tou zeleninou. Tiež mávam také dni, že dávam veľa zeleniny k mäsu.
2x haji a sracz

Ďalšie recepty: