Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Foto: nalie
Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.
porcie
príprava
Suroviny
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
1 malá konzerva |
|
1 konzerva |
|
5 ks |
|
6 lístkov (čerstvá) |
|
200 g mleté |
|
1 hrnček |
|
1 konzerva (alebo 4 čerstvé)Ks |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme zovrieť vodu na špagety. Osolíme a vložíme špagety. Uvaríme.
- 2
Nachystáme si všetky suroviny na omáčku a veľkú panvicu. Nastrúhame syr, ktorý dáme na záver na špagety.
- 3
Najskôr dáme na panvicu mleté mäso a počkáme kým zbelie. Následne ho zalejeme vodou a pridáme bujón. Pre vegetariánov dáme do panvice len vodu a bujón, poprípade pre výraznejšiu chuť nasekané strúčiky cesnaku a pokračujeme v recepte.
- 4
Keď mäso s vodou vrie, pridáme šošovicu, nakrájané olivy a rajčiny (môžeme ich aj olúpať ak nám vadia šupky), kukuricu, huby a rajčinový pretlak a všetko spolu premiešame.
- 5
Uvarené špagety scedíme a pridáme trošku oleja, aby sa nezlepili.
- 6
Do omáčky pridáme koreniny a omáčku necháme na miernom plameni vrieť asi 20 minút dokiaľ sa šošovica neuvarí a omáčka nezhustne. Ak by sme chceli omáčku krémovejšiu, môžeme do nej pridať kečup. Mne osobne vyhovuje hustejšia, čiže ho tam nedávam.
- 7
Môžeme servírovať.
Tiež Špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu