Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice

nalie - fotkanalie, 18. júna 2021
Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Foto: nalie

Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.

3
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
podľa chuti
1 malá konzerva
1 konzerva
5 ks
6 lístkov (čerstvá)
200 g mleté
1 hrnček
1 konzerva (alebo 4 čerstvé)Ks
200 ml
1 ks
1 ČL
1/2 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme zovrieť vodu na špagety. Osolíme a vložíme špagety. Uvaríme.

  2. 2

    Nachystáme si všetky suroviny na omáčku a veľkú panvicu. Nastrúhame syr, ktorý dáme na záver na špagety.

  3. 3

    Najskôr dáme na panvicu mleté mäso a počkáme kým zbelie. Následne ho zalejeme vodou a pridáme bujón. Pre vegetariánov dáme do panvice len vodu a bujón, poprípade pre výraznejšiu chuť nasekané strúčiky cesnaku a pokračujeme v recepte.

  4. 4

    Keď mäso s vodou vrie, pridáme šošovicu, nakrájané olivy a rajčiny (môžeme ich aj olúpať ak nám vadia šupky), kukuricu, huby a rajčinový pretlak a všetko spolu premiešame.

  5. 5

    Uvarené špagety scedíme a pridáme trošku oleja, aby sa nezlepili.

  6. 6

    Do omáčky pridáme koreniny a omáčku necháme na miernom plameni vrieť asi 20 minút dokiaľ sa šošovica neuvarí a omáčka nezhustne. Ak by sme chceli omáčku krémovejšiu, môžeme do nej pridať kečup. Mne osobne vyhovuje hustejšia, čiže ho tam nedávam.

  7. 7

    Môžeme servírovať.

Diskusia k receptu