Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou fotorecept

sracz - fotkasracz, 30. decembra 2020
Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: sracz

Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím variantom kuracích pŕs na šťave a so slovenskou ryžou (aj Zobraziť celý popisNový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím variantom kuracích pŕs na šťave a so slovenskou ryžou (aj so zemiakovou kašou určite chutia výborne). Už som sa bol pridal ku všeobecne známej hláške, že prsia z hydiny sú aj po tepelnom spracovaní „suché“. Tak som kuracie, po presťahovaní do Iowy, niekedy v auguste, „zošťavňatil“ pomocou talianskej (kúpenej už hotovej) paradajkovej omáčky s bazaličkou voňavou. Aj tak sa dá sporiť s časom aj pre „prdôchov“ vzácnym.

4-6
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

750-800 g
podľa potreby
podľa potreby
3-4 PL
2-3 ks
2-3 KL
1 KL (Nahrin)
700 g (Sprouts s bazalkou)
podľa potreby  horúca (alebo vývar)




Postup

  1. 1

    Dočistené, umyté, osušené a na kocky pokrájané kuracie prsia som prstami osolil a posypal čerstvo mletým čiernym korením (podľa nálady ho niekedy mením za korenie štyroch farieb) a dobiela „zatiahol” na slnečnicovom oleji.

    Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som ku nim pridal „nacéčkované” dve stonky zeleru, kopcovitú PL sladkej mletej papriky a KL korenia na kuracinu. Po premiešaní som „dielo” dodusil, až som bol spokojný s mäkkosťou i vláčnosťou mäsa.

    Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V ďalšom kroku som išiel za „lenivého” a hebké prsia som zalial pohárom už hotovej „kúpenskej” omáčky. V tomto kroku je možné hustotu omáčky regulovať horúcou vodou, alebo vývarom, ale ja som nemusel. Po dokonalom prehriatí a ochutnaní mi však došlo, že

    Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    bola surovo nakyslá a nemala „hranu”, tak som do nej pridal 3 KL cukru a PL pikantného marockého krému „Harissa” a

    Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    už to bolo iné „caffé”. Pre „fajnšmekrov“ postupne uverejním domáce talianske cestoviny s paradajkovými omáčkami „Pasta la Sicília, Pasta la Sugo pomodoro a Pasta all Arrabiata”

    Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes som nám prestrel so „slovenskou ryžou” a pochutnali sme si.

    Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dôkaz zmeny teploty na konci augusta, medzi Peoriou AZ a Des Moines IA; konečne sme „zišli” pod 40 °C, konkrétne na 38 °C, čo je rovných 100 ⁰F; bolo to ešte veľa, ale dalo sa vydržať!

    Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kuko95
Nie že by som závidel to teplo to vôbec ale radšej by som bol teraz niekde kde je tak 30stupnov jako v tomto nekonečnom hnusnom upršanom počasí všade len blato a mokro...recept pekný akurát ja nejem prsia tak by som ich vymenil za stehna




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia