Hamburger s batatovými hranolkami

bibuskam - fotkabibuskam, 4. mája 2020
Hamburger s batatovými hranolkami
Foto: bibuskam
5
porcií

Suroviny

500 g mleté
3 strúčiky
5 ks
1 bal.
1 PL
5 ks




Postup

  1. 1

    Do mletého mäsa pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a vytvarujeme mäso do okrúhlej placky. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 20 minút. Na záver mäso prekryjeme syrom a necháme jemne roztopiť.

  2. 2

    Biely jogurt zmiešame s jedným pretlačeným strúčikom cesnaku, kečupom, vegetou, ale dresing môžeme nahradiť aj tatárskou omáčkou.

  3. 3

    Šalát si natrháme, paradajky nakrájame na kolieska.

  4. 4

    Žemľu dáme rozpiecť do rúry na 2 minúty, prekrojíme, potrieme obe polovice dresingom, položíme mäso so syrom, šalát, paradajky a vrchnú časť, prepichneme špajdľou.

  5. 5

    Bataty očistíme, nakrájame na hranolky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 200 stupňov na 25-30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia