Hamburger s batatovými hranolkami
Foto: bibuskam
5
porcií
porcií
Postup
-
1
Do mletého mäsa pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a vytvarujeme mäso do okrúhlej placky. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 20 minút. Na záver mäso prekryjeme syrom a necháme jemne roztopiť.
- 2
Biely jogurt zmiešame s jedným pretlačeným strúčikom cesnaku, kečupom, vegetou, ale dresing môžeme nahradiť aj tatárskou omáčkou.
- 3
Šalát si natrháme, paradajky nakrájame na kolieska.
- 4
Žemľu dáme rozpiecť do rúry na 2 minúty, prekrojíme, potrieme obe polovice dresingom, položíme mäso so syrom, šalát, paradajky a vrchnú časť, prepichneme špajdľou.
- 5
Bataty očistíme, nakrájame na hranolky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 200 stupňov na 25-30 minút.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bravčové