Dusené mäso
Dusené mäso

Perkelt s kolienkami podľa Veroniky

vera009 - fotkavera009, 31. januára 2022
Perkelt s kolienkami podľa Veroniky
Foto: vera009

Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti.

5-6
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g podľa výberu (kuracie, bravčové)
250-300 g (kukurica, mrkva, hrášok)
1 ks väčšia
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, potom dáme do hrnca s olejom a speníme do zlatista. Pridáme mäso a chvíľu pražíme, pridáme sladkú papriku, soľ, korenie, majorán a bazalku (samozrejme podľa chuti). Podlejeme vodou a dusíme.

  2. 2

    Keď je mäsko mäkké, pridáme mrazenú zeleninu (kukurica, hrášok, mrkva).

  3. 3

    Keď mäsko aj zelenina uvarená, tak ešte dochutíme omáčku a pridáme približne jednu polievkovú lyžicu Solamylu. Ak sa nám zdá omáčka riedka, ešte pridáme Solamyl. Potom ešte minútu povaríme a hotový perkelt je na svete.

  4. 4

    A samozrejme cestoviny si pripravíme podľa návodu. Ďakujem, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

luwinka
Mne sa páči tvoj recept. Mám rada takéto rýchlejšie jedlá.🤗