Perkelt s kolienkami podľa Veroniky
Foto: vera009
Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g podľa výberu (kuracie, bravčové) |
|
250-300 g (kukurica, mrkva, hrášok) |
|
1 ks väčšia |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
400 g |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, potom dáme do hrnca s olejom a speníme do zlatista. Pridáme mäso a chvíľu pražíme, pridáme sladkú papriku, soľ, korenie, majorán a bazalku (samozrejme podľa chuti). Podlejeme vodou a dusíme.
- 2
Keď je mäsko mäkké, pridáme mrazenú zeleninu (kukurica, hrášok, mrkva).
- 3
Keď mäsko aj zelenina uvarená, tak ešte dochutíme omáčku a pridáme približne jednu polievkovú lyžicu Solamylu. Ak sa nám zdá omáčka riedka, ešte pridáme Solamyl. Potom ešte minútu povaríme a hotový perkelt je na svete.
- 4
A samozrejme cestoviny si pripravíme podľa návodu. Ďakujem, dobrú chuť.
Tiež dusené mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu