Recepty, kde je maslo
Študentské muffiny
Recepty na muffiny sú si veľmi podobné, vyskúšala som už viaceré, aj tie z "Varechy"a...
Flodni - Fluden - Flodny - židovská torta
Ide o múčnik tradičnej židovskej kuchyne, patrí medzi jej skvosty. Je vo svete veľmi známy...
Plnené kuracie prsia
vajíčka rozšľaháme pridáme trošku soli a nadrobno pokrájanú kuraciu pečeň, pertž. , vňať a detskú krupicu...
Dvojfarebná bublanina
Jeden z mála receptov, ktoré som poznala ešte za slobodna je recept na bublaninu. Konkrétne...
Krémeška - orechová
Žĺtka vyšľahávame s cukrom - postupne pridávame po lyžiciach vodu. Primiešame orechy, muku s práškom...
Kalorické guľôčky
Pre niekoho úplne normálne, veď všetko sladké a mastné je nezdravé a aj tak to jeme....
Zemiakové kapsičky
Jedno sobotné dopoludnie som nazrela do chladničky a nápad bol na svete...
Korenené rolády a roládky z kysnutého cesta
Tento druh slaného koláča som jedla u mojej starej mamy. Najčastejšie ho robila k polievkam, ...
Budapeštianska nátierka
Poznám viacero variant prípravy tejto chutnej nátierky. Dnes vkladám jednu z jej verzií. Prosím,...
Šomloi Galuška ala Radúzko
Táto sladkost je povodom z Madarska, povazuje sa za vrchol sladkosti, a je moj oblubeny pretoze je...
Francúzsky krémeš
Neviem vôbec či je naozaj francúzsky, pretože je len trošku vylepšený surovinami, oproti tomu, ktorý pečiem, ako...
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď
posúďte...
Kysnuté orechové rožky
Chcela som urobiť radosť svojmu drobcovi a tak som mu upiekla tieto rožteky tak aby sa čo...
Zapekaný karfiol s nivou
Očistený a umytý karfiol rozkrojíme na štvrťky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Do časti...
Mrkvovo – pomarančová polievka
Nedávno som si na Vareche prezerala nejaké polievočky a vďaka tomu som si spomenula na jednu, ...
Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...
Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...
Figa plnená vínovým sabayonom
Figu dôkladne umyjeme, skaramelizujeme na rozpálenom kryštálovom cukre, pridáme pomarančovú
šťavu a maslo, čím...
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú
chuť a...
Marlenka bez vaľkania
Áno, táto torta alebo kto chce aj zákusok sa skutočne nevaľká a to značne uľahčuje postup...
Rybie filé na slanine a cibuli
Přemýšlela jsem, jak jinak udělat filé, než klasicky obalit v trojobalu a tak jsem...
Briošky v kvetináči
Aby ste si nemysleli, že som presádzala kvietky a nejaké kvetináče mi zostali a tak som...
Hrnčekové muffinky
Recept mám od kamarátky zo Švajčiarska. Verím, že aj táto verzia mojej hrnčekovej "prerábky" sa...
Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn
Pre mňa je to milá spomienka na doby kedy som pracovala v zahraničí, kde som tomuto...
Fliačky s tvarohom a jahodami
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita...
Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...
Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.
Talianska vlajka v tvare srdca
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku....
Cestoviny so šunkou v kôprovej omáčke
Dnes som tento recept robila po prvýkrát a musím povedať, že nám všetkým veľmi chutil a nie...

Študentské muffiny
Recepty na muffiny sú si veľmi podobné, vyskúšala som už viaceré, aj tie z "Varechy"a...

Flodni - Fluden - Flodny - židovská torta
Ide o múčnik tradičnej židovskej kuchyne, patrí medzi jej skvosty. Je vo svete veľmi známy...

Plnené kuracie prsia
vajíčka rozšľaháme pridáme trošku soli a nadrobno pokrájanú kuraciu pečeň, pertž. , vňať a detskú krupicu...

Dvojfarebná bublanina
Jeden z mála receptov, ktoré som poznala ešte za slobodna je recept na bublaninu. Konkrétne...

Krémeška - orechová
Žĺtka vyšľahávame s cukrom - postupne pridávame po lyžiciach vodu. Primiešame orechy, muku s práškom...

Kalorické guľôčky
Pre niekoho úplne normálne, veď všetko sladké a mastné je nezdravé a aj tak to jeme....

Zemiakové kapsičky
Jedno sobotné dopoludnie som nazrela do chladničky a nápad bol na svete...

Korenené rolády a roládky z kysnutého cesta
Tento druh slaného koláča som jedla u mojej starej mamy. Najčastejšie ho robila k polievkam, ...

Budapeštianska nátierka
Poznám viacero variant prípravy tejto chutnej nátierky. Dnes vkladám jednu z jej verzií. Prosím,...

Šomloi Galuška ala Radúzko
Táto sladkost je povodom z Madarska, povazuje sa za vrchol sladkosti, a je moj oblubeny pretoze je...

Francúzsky krémeš
Neviem vôbec či je naozaj francúzsky, pretože je len trošku vylepšený surovinami, oproti tomu, ktorý pečiem, ako...

Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte...

Kysnuté orechové rožky
Chcela som urobiť radosť svojmu drobcovi a tak som mu upiekla tieto rožteky tak aby sa čo...

Zapekaný karfiol s nivou
Očistený a umytý karfiol rozkrojíme na štvrťky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Do časti...

Mrkvovo – pomarančová polievka
Nedávno som si na Vareche prezerala nejaké polievočky a vďaka tomu som si spomenula na jednu, ...

Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...

Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...

Figa plnená vínovým sabayonom
Figu dôkladne umyjeme, skaramelizujeme na rozpálenom kryštálovom cukre, pridáme pomarančovú šťavu a maslo, čím...

Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....

Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...

Marlenka bez vaľkania
Áno, táto torta alebo kto chce aj zákusok sa skutočne nevaľká a to značne uľahčuje postup...

Rybie filé na slanine a cibuli
Přemýšlela jsem, jak jinak udělat filé, než klasicky obalit v trojobalu a tak jsem...

Briošky v kvetináči
Aby ste si nemysleli, že som presádzala kvietky a nejaké kvetináče mi zostali a tak som...

Hrnčekové muffinky
Recept mám od kamarátky zo Švajčiarska. Verím, že aj táto verzia mojej hrnčekovej "prerábky" sa...

Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn
Pre mňa je to milá spomienka na doby kedy som pracovala v zahraničí, kde som tomuto...

Fliačky s tvarohom a jahodami
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita...

Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...

Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.

Talianska vlajka v tvare srdca
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku....

Cestoviny so šunkou v kôprovej omáčke
Dnes som tento recept robila po prvýkrát a musím povedať, že nám všetkým veľmi chutil a nie...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje