Falošná hubová sviečkovica

peter64 - fotkapeter64, 21. marca 2011

tento recept mám od mojej susedy a je ozaj dobrý lebo som ho už pripravoval môžem odporučiť

Suroviny

500 g
2 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme nakrájanú cibuľu,pridáme nakrájané šampiňóny,osolíme a orestujeme,kým nepustia šťavu.Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu,podlejeme vodou a necháme povariť do mäkká.Keď sú huby mäkké,pridáme smotanu a zahustíme mukou.Necháme krátko prevrieť, dochutíme soľou hubovým korením,mletým čiernym korením a vegetou.Nakoniec pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.

  2. 2

    Podávame z knedľou.

Diskusia k receptu

3sandra3
jeej,,to je super,,, I like of vegetables food... určite uvarím
dorisa
@3sandra3 , AJ BY SOM SA PRI TEBE NAUČILA PO ANGLICKY:)))) (NA STARÉ KOLENÁ) @Peter64 ,jA BY SOM JEDLO NAJRADŠEJ PRIPRAVILA Z DUBAKOV(URČITE TO BUDE CHUTNE), MAM ICH NAMRAZENÉ V MRAZNIČKE.NECHAM SA TEBOU INŠPIROVAT A URČITE TOTO UVARÍM. DAKUJEM.
alexdidi
Podobnú hubovú omáčku robievam, ale bez vegety, radšej dávam vyniknúť chuť húb a je to výborné, len neviem, prečo ten názov? Myslím, že je trochu zavádzajúci.......
enss
Robievam z hlivy, ale pridám aj kúsok nastrúhaného zeleru.
remcula
Svíčková je v podstatě název úpravy masa, ne omáčky. Každopádně recept fajn.
ludath
Super, práve hľadám recept, kúpila som šampiňony
evanaaa
Tiež som sa chcela spýtať, kde je sviečkovica. Takto robím hríbovú (hubovú) omáčku, až na tú mrkvu, čiže je to omáčka. Ale môj muž by ju jedol stále.
peter64
Pre všetkých čo mi poslali komentár k Falošnej hubovej sviečkovice není to hubová omáčka ale je to sviečkovica ale namiesto mäsa sa používajú huby a tým kto to bude pripravovať prajem dobrú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia