Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov/fotorecept/
Chcela som niečo fajné sladké a aby to bolo aj pre celiatikov, aby to dlho netrvalo a aby tam bol tvaroh aj čokoláda. Cesto Zobraziť celý popisChcela som niečo fajné sladké a aby to bolo aj pre celiatikov, aby to dlho netrvalo a aby tam bol tvaroh aj čokoláda. Cesto je jednoduché, miesto múky sa použije pudingový prášok. Čokoládový alebo vanilkový, podľa chuti.
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 1 PL |
|
| 150 g alebo kryštálový cukor biely |
|
| 150 ml |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| Plnka: | |
| 200 g alebo kryštálový cukor biely |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 500 g |
|
| 5 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Celé vajíčka vyšľaháme s rumom a cukrom. Postupne pridávame olej.
-
2
Zmiešame zlatý klas a prášok do pečiva a postupne vmiešame do vajíčok. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej trúby na 20min.
-
3
Maslo vymiešame s cukrom do peny , pridáme tvaroh a 150g roztopenej čokolády. Čokoládu topím v mikrovlnke na strednom výkone. Cukor môžete použiť aj obyčajný biely , ale trstinový tomu dodá tú správnu chuť a navyše je zdravší.
-
4
Upečené cesto môžeme ale nemusíme natrieť lekvárom, nie príliš výrazným. Natrieme polovicu plnky a poukládame banány nakrájané na asi 0,5cm plátky.
-
5
Natrieme zvyšok plnky a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky aspoň na hodinu schladiť, potom nakrájame a prajem dobrú chuť.









je s marhuľami.