Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov/fotorecept/

silvia68 - bez fotkysilvia68, 20. marca 2011
Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov/fotorecept/
Foto: silvia68

Chcela som niečo fajné sladké a aby to bolo aj pre celiatikov, aby to dlho netrvalo a aby tam bol tvaroh aj čokoláda. Cesto Zobraziť celý popisChcela som niečo fajné sladké a aby to bolo aj pre celiatikov, aby to dlho netrvalo a aby tam bol tvaroh aj čokoláda. Cesto je jednoduché, miesto múky sa použije pudingový prášok. Čokoládový alebo vanilkový, podľa chuti.

40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4  ks
1 PL
150 g alebo kryštálový cukor biely
150 ml
1 ks
4 ks
Plnka:
200 g alebo kryštálový cukor biely
250 g
200 g
500 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka vyšľaháme s rumom a cukrom. Postupne pridávame olej.

    Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov/fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame zlatý klas a prášok do pečiva a postupne vmiešame do vajíčok. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej trúby na 20min.

    Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov/fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Maslo vymiešame s cukrom do peny , pridáme tvaroh a 150g roztopenej čokolády. Čokoládu topím v mikrovlnke na strednom výkone. Cukor môžete použiť aj obyčajný biely , ale trstinový tomu dodá tú správnu chuť a navyše je zdravší.

    Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov/fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Upečené cesto môžeme ale nemusíme natrieť lekvárom, nie príliš výrazným. Natrieme polovicu plnky a poukládame banány nakrájané na asi 0,5cm plátky.

    Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov/fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Natrieme zvyšok plnky a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky aspoň na hodinu schladiť, potom nakrájame a prajem dobrú chuť.

    Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov/fotorecept/ - obrázok 5

Diskusia k receptu

matka07
Včera večer som ho upiekla, mňam, je výborný...Vďaka za recept!
kamill23
cez víkend som sa do toho pustila a keďže nemali tvaroh, spravila som plnku z mascarpone, holandskeho jogurtu a cokolady s pridanim praskovej zelatiny. mnam mnam :) dakujem za skvelu inspiraciu vhodnu pre celiatikov.
silvia68
Som rada že chutil, tá kombinácia mascarpone a jogurtu, skúsim aj ja.
sracz
....... tak toto smiem, môžem a musím v minimálne double opakovaných dvojnásobných dávkach! Nádherná práca milá @silvia68 - srdečne Ťa pozdravujem v Snine a trasiem pravicou aj Frigovcom a Kuzmovcom (to boli moji spolužiaci na La Franconi v Bratislave)!!!
silvia68
Kuzmovcov je tu viacero aj v Snine ale hlavne v okolí na Rusnakoch - Kolonica,Ladomirov, Príslop. Aký je ten svet malý.Je dobre, že si takto môžeme pokecať aj cez more.
jaricka
moze byt aj hrudkovity tvaroh? ja ho mam radsej ako tie kremove,ale neviem,ci sa to tu bude hodit..
silvia68
Myslím si že keď ho trochu rozmixuješ tak môže byť aj hrudkovitý. Malo by to byť krémové, ale ak ten tvaroh nebude príliš suchý tak to môže byť celkom zaujímavé aj chuťovo aj vzhľadovo.
jaricka
skusila som. bolo vidno hrudky tvarohu, ale myslim, ze to na chuti ani vzhlade neubralo :) dakujem za recept,vsetci chvalili :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia