Kura na víne, zelenine a hubách fotorecept

pusta - fotkapusta, 23. marca 2011
Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept)
Foto: pusta

Poznám kura na tisíc spôsobov a všetky sú dobré. Rozmýšľala som, ako ho pripraviť tak, aby sa približovalo francúzskej kuchyni, ktorú zbožňujem. A videlo Zobraziť celý popisPoznám kura na tisíc spôsobov a všetky sú dobré. Rozmýšľala som, ako ho pripraviť tak, aby sa približovalo francúzskej kuchyni, ktorú zbožňujem. A videlo sa mi dekoratívnejšie, ak z mrkvy ručne a pomocou noža vytvorím guličky, nie je to ťažké a je to celkom efektné.

2
porcie
120 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

pre dve osoby:
2 ks
2 ks stredne veľká
2 ks
100 g malé
4 ks
50 g
250 ml
125 ml
4-5 PL
 na obalenie stehien
p.p
podľa chuti
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná nasolíme a okoreníme bielym mletým korením.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si zeleninu.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistené zemiaky pokrájame na krížalky.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Malé šampiňony umyjeme vo vode, ak sú medzi nimi väčšie, prekrojíme ich na polovicu.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mrkvu pokrájame na 3 cm valčeky. V strede ponecháme pás široký asi 1 cm a počnúc od neho ju skrojíme dookola na oblo nožom, až vytvoríme tvar guľôčky. Nefotila som, lebo tu nebol nikto další, kto by postup práce, ako to robím, mohol nafotiť. Jarnú cibuľku nakrájame na hrubšie kolieska a stonkový zeller na 1 cm kúsky.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuracie stehná obalíme v múke.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obalené kuracie stehná opečieme prudko na rozpálenom oleji v panvici z oboch strán do červena.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V pekáčiku rozpustíme maslo, na ktorom orestujeme pripravenú zeleninu. Osolíme a okoreníme mletým bielym korením.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prilejeme víno, vodu a vložíme opečené kuracie stehná. Tekutina nemá presahovať vyššie ako do polovice stehien. Privedieme do varu. Prikryté vložíme do trúby a dusíme na 180 stupňoch 45-50 minút. Medzitým obvaríme zemiaky vo vriacej osolenej vode, scedíme a pečieme ich pekáčiku, vymazanom olejom v trúbe na 220 stupňoch 15-20 minút.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame horúce, na tanieri obložíme kuracie stehno udusenou zeleninou aj so šťavou a pečenými zemiakmi.

    Kura na víne, zelenine a hubách (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

jody
Trochu sa cudujem tomu umyvaniu hribov...
pusta
jody, to nie sú hríby, ale huby - knkrétne šampiňony. Medzi hríby sa počítajú suchohríb hnedý, suchohríb žltomäsový- hríb žltomäsý, hríb zrnito-hlúbikový - hríb kovár, hríb siný, hríb, dubák, hríb smrekový, hríb dubový...huby ako také sa delia tiež na lesné a umelo pestované - napr. šampiňony . všeobecne sa nazývajú huby, ktoré majú ešte rôzne delenie, pričom hríby tvoria samostatnú skupinu húb. Nemajú sa umývať, názory o tom ako sa majú čistiť, sa však rôznia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia