Ovocný lyžicový koláč

dorisa - fotkadorisa, 21. marca 2011
Ovocný lyžicový koláč
Foto: dorisa

Tento recept som dostala od mojej kamošky, s ktorou už neudržiavam kontakt, ale keď tento koláč pečiem(a to často) tak si na ňu spomeniem. Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej kamošky, s ktorou už neudržiavam kontakt, ale keď tento koláč pečiem(a to často) tak si na ňu spomeniem. Cesto je univerzálne, keď sa pridávaju čerešne, javí sa ako bublanina, keď napr. slivky, tak zas, ako kysnutý koláč. ja neviem, či si to len vsugerujem, ale je to tak. Vyskušajte. Recept je na lyžice.

12
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

15 PL kopcovité
8 PL kopcovité
8 PL
8 PL
1 ks
1 ks
Posýpka:
2-3 PL
2 PL
2 PL alebo krupica




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešať v miske a vyliať na pomastený a mukou vysypaný plech. Cesto má byť redšie, aby sa lialo. Ak náhodou nebude, tak ho treba rozriediť trochou mlieka.

  2. 2

    Potom na vrch poukladáme ovocie, ja som skúšala broskyne, marhule, jablka, čerešne, slivky, ríbezle, vynikajúci je s čučoriedkami(ach......), nezáleží, či je ovocie čerstvé,alebo mrazené, alebo kompótik. Cesta je menej, preto treba piecť na menšom plechu!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. 3

    Potom si urobíme (na ohni) posýpku a dáme ju na ovocie. Pečieme cca 35 min. pri teplote 180 stupňov. (posýpku nedávam pri čerešniach) Ak nerobíme posypku, jednoducho zasypeme ovocie škoricovým cukrom a možeme pridať aj hrozienka.

  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.

    Ovocný lyžicový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

    Ovocný lyžicový koláč - obrázok 5

Diskusia k receptu

ancicka
Tento koláčik som dnes piekla.To cesto sa mi urobilo dosť husté, musela som ešte tekuté suroviny dokladať.Vydaril sa ,ale budeme chutnať až zajtra.
betty21
Nepočula som o posýpke na ohni. Nie je to niečo na spôsob hustej zápražky? Ak je lepšia ako klasická, napíš, dík :)
dorisa
@betty21 , myslím na ohni, akože v kastróli, normálne, tak ako zápražka, keď vychladne,krásne sa zhrčkavie, ja robím vždy len tak, za tepla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia