Foto: dorisa
Tento recept som dostala od mojej kamošky, s ktorou už neudržiavam kontakt, ale keď tento koláč pečiem(a to často) tak si na ňu spomeniem. Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej kamošky, s ktorou už neudržiavam kontakt, ale keď tento koláč pečiem(a to často) tak si na ňu spomeniem. Cesto je univerzálne, keď sa pridávaju čerešne, javí sa ako bublanina, keď napr. slivky, tak zas, ako kysnutý koláč. ja neviem, či si to len vsugerujem, ale je to tak. Vyskušajte. Recept je na lyžice.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešať v miske a vyliať na pomastený a mukou vysypaný plech. Cesto má byť redšie, aby sa lialo. Ak náhodou nebude, tak ho treba rozriediť trochou mlieka.
- 2
Potom na vrch poukladáme ovocie, ja som skúšala broskyne, marhule, jablka, čerešne, slivky, ríbezle, vynikajúci je s čučoriedkami(ach......), nezáleží, či je ovocie čerstvé,alebo mrazené, alebo kompótik. Cesta je menej, preto treba piecť na menšom plechu!!!!!!!!!!!!!!!!
- 3
Potom si urobíme (na ohni) posýpku a dáme ju na ovocie. Pečieme cca 35 min. pri teplote 180 stupňov. (posýpku nedávam pri čerešniach) Ak nerobíme posypku, jednoducho zasypeme ovocie škoricovým cukrom a možeme pridať aj hrozienka.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.
- 5
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu