Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami fotorecept
Suroviny
| Rissoles: | |
| 500 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 1 | 
                                                             | 
                                                    
| 1 stručik | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 rožka čerstvá | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL jemne posekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL jemne nasekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL nasekana | 
                                                             | 
                                                    
| plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na potretie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| trochu | 
                                                             | 
                                                    
| trochu | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Špenát: | |
| sekaný mrazený alebo čerstvý (nie pretlak ) | 
                                                             | 
                                                    
| trochu | 
                                                             | 
                                                    
| podla chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kuracie mäso pomelieme .
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Z čerstvého rožka si urobíme strúhanku.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Všetky ingrediencie pridame ku mäsu a dobre vymiešame.Dochutte si podla seba ,pozor na sol,lebo slaninka je dost slana.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Rukami vytvoríme malé gulky ,ktoré obalíme platkom slaniny.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Opražíme na prudkom ohni, kým nie je slaninka chrumkavá-také 2-3 minutky.Medzitým si zapnite rúru na 180 st.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Opražené naukladáme na plech ,potrieme omáčkou a pečieme na 180 st asi 10 minut.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Omáčku na potretie vymiešame a dochutíme .
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Špenát podusíme na masle,osolíme ,okoreníme ,pridame citr.štavu a cesnak.Kapiu nakrajame a primiešame ku špenátu.Môžete použit aj grilovanu a ošúpanú červ.papriku.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
A takto nejako by to malo vyzerat vo finále :-)) Mäso si môžete pripravit a napacovat den vopred a na druhý den máte obed za 15 minut komplet hotový :-))
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu