Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami fotorecept

egreska - fotkaegreska, 23. marca 2011
Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

Rissoles:
500 g mleté
1
1 stručik
z 1 rožka čerstvá
1 PL jemne posekaná
1 PL jemne nasekaná
2 PL nasekana
 plátky
Na potretie:
 trochu
 trochu
Špenát:
 sekaný mrazený alebo čerstvý (nie pretlak )
 trochu
 podla chuti




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso pomelieme .

    Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z čerstvého rožka si urobíme strúhanku.

    Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky ingrediencie pridame ku mäsu a dobre vymiešame.Dochutte si podla seba ,pozor na sol,lebo slaninka je dost slana.

    Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rukami vytvoríme malé gulky ,ktoré obalíme platkom slaniny.

    Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opražíme na prudkom ohni, kým nie je slaninka chrumkavá-také 2-3 minutky.Medzitým si zapnite rúru na 180 st.

    Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opražené naukladáme na plech ,potrieme omáčkou a pečieme na 180 st asi 10 minut.

    Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčku na potretie vymiešame a dochutíme .

    Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Špenát podusíme na masle,osolíme ,okoreníme ,pridame citr.štavu a cesnak.Kapiu nakrajame a primiešame ku špenátu.Môžete použit aj grilovanu a ošúpanú červ.papriku.

    Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A takto nejako by to malo vyzerat vo finále :-)) Mäso si môžete pripravit a napacovat den vopred a na druhý den máte obed za 15 minut komplet hotový :-))

    Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekne spracovaný recept a čo sa mi veľmi páči,je estetika na tvojom tanieri ,na ktorú dbáš.
jerica
výbornéé , ešte som nerobila mäso z kuraťa mleté,to vyzerá skoro na rýchlovku keď si všetko popripravuješ :-))
danculka
Pekné ,pekne nafotené a aj chutné,podľa ingr....ukladám..
evanaaa
Peknúčke, a tie druhé guličky, to sú zemiakové ?
ketty3811
pekné,ani ja som ešte nerobila z mletého kuracieho mäsa.Musím vyskúšať.A aké mäso si použila,prsia?
monzet
Pekné,a hlavne tá kôpka špenátu na mňa až spieva:-))
vierik
Krásne a určite aj dobréééééééééé.
egreska
dakujéééééém :-)) bolo to dobré,ani ja som ešte kuracie masko nemlela ,vždy sa mi to zdalo "škoda" ale musím povedat ,že je to dobré a aj na druhý den za studena...robila som z pŕs..a tie malé gulky su zemiakové krokety..
zdenkab
Vyzerá to dobre. Oči sa už najedli... Spravím cez víkend, aby aj naše brušká boli spokojné. Ukladám.
bozulka
@egreska , dobré ako vždy.U nás predávali mleté kuracie mäso v Hydine,bolo kvalitné,ale už som tam dávno nebola tak neviem,ale skúsim pomlieť.
lyali
Opäť ďalší z krásnych a nevšedných receptov. Si úžasná výmyselníčka v kuchyni. KK :-)
jarunka
Nieco podobne som jedla na jednej oslave. Velmi dobre. Myslim ,ze to bolo z morcacieho masa.
frezia68
Výborný recept,ale už tu nebudem chodiť tak skoro ráno,lebo akosi som mimoriadne vyhladla a idem snoriť.....:-)))
2010
To som bol asi na cestach daaka som to prekukol , to vyzera supis..
alexola
výborný nápad (len pre mňa bez tých krokiet) navrhnem to na víkend .))
hopsajda
tá slanina je ale anglická? takú prerastenú som ešte nevidela, môžem teda použiť anglickú alebo bôčik, chystám sa to robiť cez víkend ale z bravčového, neskúšala si to aj z toho, ako to chutilo? diky
hopsajda
tá slanina je ale anglická? takú prerastenú som ešte nevidela, môžem teda použiť anglickú alebo bôčik, chystám sa to robiť cez víkend ale z bravčového, neskúšala si to aj z toho, ako to chutilo? diky
egreska
@hopsajda slaninka nemusí byt anglická ,ja som mala tuším domácu...z bravčoveho som neskušala ,možeš skusit len si daj pozor aby si to ale nemala moc mastné ..to kuracie je take dietnejšie a lepšie v kombinácii so slaninou..nech vám chutí