Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami fotorecept
Foto: egreska
Suroviny
Rissoles: | |
500 g mleté |
|
1 |
|
1 stručik |
|
z 1 rožka čerstvá |
|
1 PL jemne posekaná |
|
1 PL jemne nasekaná |
|
2 PL nasekana |
|
plátky |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
trochu |
|
trochu |
|
|
|
|
|
Špenát: | |
sekaný mrazený alebo čerstvý (nie pretlak ) |
|
trochu |
|
podla chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso pomelieme .
-
2
Z čerstvého rožka si urobíme strúhanku.
-
3
Všetky ingrediencie pridame ku mäsu a dobre vymiešame.Dochutte si podla seba ,pozor na sol,lebo slaninka je dost slana.
-
4
Rukami vytvoríme malé gulky ,ktoré obalíme platkom slaniny.
-
5
Opražíme na prudkom ohni, kým nie je slaninka chrumkavá-také 2-3 minutky.Medzitým si zapnite rúru na 180 st.
-
6
Opražené naukladáme na plech ,potrieme omáčkou a pečieme na 180 st asi 10 minut.
-
7
Omáčku na potretie vymiešame a dochutíme .
-
8
Špenát podusíme na masle,osolíme ,okoreníme ,pridame citr.štavu a cesnak.Kapiu nakrajame a primiešame ku špenátu.Môžete použit aj grilovanu a ošúpanú červ.papriku.
-
9
A takto nejako by to malo vyzerat vo finále :-)) Mäso si môžete pripravit a napacovat den vopred a na druhý den máte obed za 15 minut komplet hotový :-))
Diskusia k receptu