Osie hniezda

gablerovaj - fotkagablerovaj, 23. marca 2011

...keď do kysnutého cesta nejde vajce

70 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

850 g
2 lyžičky
1 lyžička
100 g
100 g
1 ks
500 ml
 posekané
100 g
trocha




Postup

  1. 1

    Do trochy osladeného mlieka dáme napučať droždie.Pridáme rozpustený tuk a ostatné prísady, zvyšok mlieka a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Na teplom mieste ho necháme vykysnúť.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme, posypeme škoricou, vanilkou a kryštálovým cukrom, hrozienkami, orechmi. Druhé cesto môžeme posypať cukrom, kakaom, vanilkou, alebo inak, podľa chuti. Surovinami nešetríme. Na posypané cestá pokvapkáme rozpustené maslo a olej, aby to nebolo moc suché.

  4. 4

    Cestá zvinieme a záviny pokrájame asi na 1 - 1,5 cm kúsky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Dáme ich do rúry podkysnúť a asi po piatich minútach ich vyberieme a potrieme žĺtkom. Dáme piecť.

Diskusia k receptu

dorisa
Osie hniezda doma velmi lubime, vydarili sa ti.
alzbetka2
sú vydarené, ja som osie hniezda ešte nerobila, musím skúsiť tieto, páčia sa mi
3sandra3
skúsim aj ja,, ešte som nepiekla osie hniezda, ale ich máš krásne
gablerovaj
ďakujem pekne :)) nie je to nič zložité, len treba počkať na cesto, kým vykysne. Ja som mala donedávna rešpekt voči kysnutému cestu :)
frona
gablerovaj a sú dobré aj na druhý deň, keď tam nejde vajce?
gablerovaj
frona, na druhý deň už boli trochu tvrdšie, takže radšej spraviť polovičnú dávku. U nás ich na druhý deň bolo už len zopár




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia